Mass Effect - Mi lett volna ha?

Ha Shepard reaper technológiához nyúl vagy ha Tali nem lett volna ennyire emberszerű...

Mass Effect - Mi lett volna ha?

Matt Rhodes, veterán Bioware dizájner kirakott jó néhány korai Mass Effect koncepciós rajzot a blogjára. A képek a trilógia készülte alatt születtek, de végül félretették vagy gyökeresen átalakították őket. Vigyázat, aki még nem játszott a játékokkal, annak SPOILER veszély, tessék szépen pótolni az elmaradást és aztán kíváncsiskodni! :)

Az egyik ötlet szerint például Shepard is kicsit elveszítette a reményt, mint annak idején Saren, és végül reaper technológiához nyúl, hogy elérje céljait. Érdekes csavar, melyet úgy zártak, hogy az új emberi Fantom (a választásotoktól függően Ashley vagy Kaidan) szembeszáll a parancsnokkal.

Rhode blogja telis-tele van hasonló érdekességekkel, alternatív Kai Leng, Illusive Man, Edi és Ashely kinézetekkel. A legsokkolóbbak talán Tali alternatívái, amik jóval merészebbek, mint a végül bekerült photoshopolt modell nő. Sokkal idegenebb kinézetet is kaphatott volna a kvári, tejfehér bőrrel, hallónyílásokkal és macskaszemekkel.

"A vita, hogy felfedjük-e Tali arcát nagyon sokáig húzódott. Állandóan munka folyt egy-egy verzióján" - magyarázta Rhodes. "Személy szerint én úgy gondolom, hogy tökéletes lehetőség lett volna arra, hogy komoly érzelmeket váltsunk ki a rajongókból. Tali olyan volt, mint a levelező társunk vagy egy online barátunk. Függően attól, hogy mennyire kötődött a játékos hozzá, érdekes lett volna látni, hogy mennyire tudja kezelni azt, hogy a kinézete különbözik attól, mint amit várt."

"Ha egy kicsit túl idegen, egy egész picit taszító, attól még ugyanúgy éreztek volna iránta? A közös történelmetek és a személyisége felülírta volna ezt? Ez egy érdes gondolat, amivel el lehet játszani, remélem még lesz módja annak, hogy feltegyük ezeket a kérdéseket."

Figyelemreméltó még az eredeti emberi reaper is, melynek alternatívájával a második rész végén küzdhettünk meg. Eredetileg egy csecsemőt akartak ábrázolni, de ebben az esetben szerintünk vitathatatlanul jól döntöttek, mikor mellőzték a koncepciót.

A galéria végén Dragon Age koncepciós rajzok is vannak, a BioWare játékok kedvelőinek mindenképpen ajánljuk a képeket megtekintésre.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward