Mass Effect 4 – minek nevezzelek?

A BioWare nem akarja Mass Effect 4-nek nevezni a sorozat következő részét.

Mass Effect 4 – minek nevezzelek?

A BioWare szerint a Mass Effect 4 cím azt sugallná, hogy Commander Shepard története folytatódik, ezért nem akarja így hívni a sorozat következő részét.

A BioWare közösségi managere, Chris Priestly a következőket írta erről a fórumon: "Már korábban elmondtuk, hogy a Commander Shepard trilógia lezárult, és a következő játék nem róla fog szólni. Ez az egyetlen részlet, amit tudtok a játékról. Látom, hogy sokan mondják, hogy választanunk kell egy hivatalos befejezést. Ez nem így van, mert a játéknak nem kell az előző után játszódnia. Vagy utána. Vagy párhuzamosan vele. Vagy a már ismert karakterekkel. Vagy blablablablabla."

Nem tudjuk, mit szívott Priestly, de adhatna belőle, hogy ezt mi is megértsük. Szerencsére Yanick Roy, a BioWare Edmonton főnöke kissé világosabban elmondta, hogy az új rész nem folytatás lesz, de az előző részek után fog játszódni. Azt is hozzátette, hogy ez nem jelenti azt, hogy a trilógiában hozott döntéseink nem fognak számítani. Fognak, de az új sztori nem ezekre alapoz.

Roy így folytatta: "Ha lenne három játékod, amely az első világháborúban játszódik és egy csapat amerikai katona áll a középpontjában, aztán úgy döntenél, hogy készítesz egy másikat, amely a második világháborúban játszódik és mások a főszereplők, akkor is sok közös pontja lehetne a játékoknak, és hűek lehetnének egymáshoz."

Arra a kérdésre, hogy az új játékban ugyanazokkal a fajokkal, galaxissal és mitológiával fogunk-e találkozni Roy igennel válaszolt. "Ezek a dolgok azok, amiktől a Mass Effect az, ami, az idegen fajok, a technológia, a történelem. Ezért rájuk biztosan számíthatuk a következő részben."

A játék jelenleg a fejlesztés korai fázisában van, ezért még sokáig nem számíthatunk szaftos hírekre azzal kapcsolatban, hogy miről fog szólni. Közben még egy nagyobb ME3 szóló kiegészítőt és egy multiplayer DLC-t is tartogat még a BioWare a tarsolyában.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward