Máris visszaéltek a Steam új funkcióival

A tegnap bevezetett Steam újdonságokat máris saját céljaikra fordították egyesek, ami rossz dolog, értem?

Máris visszaéltek a Steam új funkcióival

Aki a tegnapi napon elindította a Steamet, annak valószínűleg feltűnt, hogy a frissítés után megváltozott a dizájn, de ami még fontosabb: bizonyos fokig személyre szabhatóvá vált a kezdőoldal, abból a szempontból, hogy korai hozzáférésű, már megjelent, már beszerzett játék/DLC/szoftver érdekel-e minket a kínálatból. Ezeket a "Neked szóló ajánlat", "Új a Steamen" és a "Nemrég frissített" részeknél állíthatjuk be, de kapunk még egyéni "Várólistát" és nekünk ajánlott "Steam kurátorokat" is. A visszaéléseket utóbbival követték el, már meséljük is, hogyan.

A "Steam kurátorok" lényege, hogy népszerű játékosok/YouTuberek/csapatok/bárki összeállíthatnak egy listát azokról a játékokról, amiket jónak tartanak, és pár mondattal másnak is ajánlanak, majd ez a lista megjelenik az őket követők kezdőoldalán. Egyeseknek ezt az új funkciót sikerült saját céljaikra fordítani: a Reddit szemfüles népe olyan kurátorokat szúrt ki az egy napja bevezetett opciónál, mint például aki külsős játék-kulcsokat árusító oldalt reklámozott, aki saját játékait reklámozta, vagy aki csak egy megmondó-kurátort készített, amivel ironikus üzeneteket hagy a játékoknál (utóbbi mondjuk nem is akkora betyárság). A Valve természetesen már elkezdte a takarítást, úgyhogy nem sokáig találunk majd ilyen gyönygyszemeket:

A Steam egyébként köszöni szépen, jól van, a Valve a napokban jelentette be, hogy összesen több mint 100 millió aktív felhasználói fiókkal rendelkeznek a játékosok. Plusz az is kiderült, hogy 3700 játék található meg a Steam adatbázisában, úgyhogy semmire sem lehet panaszunk - leszámítva a Steam kurátorokat, persze.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward