Máris vége a Square Enix játékstreamelős szolgáltatásának

A Shinra Technologies lehetett volna a PlayStation Now ellenfele, de még el sem indult, már vége is.

Máris vége a Square Enix játékstreamelős szolgáltatásának

A Square Enix még tavaly indította el új leányvállalatát Shinra Technologies néven, mely azt a célt tűzte ki maga elé, hogy egy új szintre emelje a játékok streamelését. Ahogy például a PlayStation Now esetében, maguk a játékok itt is egy központi szerveren futottak volna, ahonnan a játékos csak a streamelt képet kapja meg, így azt csak fogadnia kell, nincs szüksége erős számítógépre vagy konzolra a tényleges futtatásához.

A Shinra Technologies azt ígérte, hogy egy olyan technológiát tud elkészíteni, ami minimalizálja a streameléssel járó hátrányokat, így például a tömörítés miatt romló képminőséget, illetve az input lagot. A Square Enix annyira bízott a dologban, hogy rögtön két alvállalkozást is létrehozott: a Shinra Technology központját New Yorkban, míg a Shinra Technologies központját Japánban állították fel.

A további fejlődéshez, illetve a szolgáltatás tényleges elindításához azonban külsős befektetőkre lett volna szükség, ezek a befektetések azonban sosem valósultak meg. Ezen kívül a Square Enix mindenki számára elérhetővé tette volna a szolgáltatást, tehát tulajdonképpen a játékstreamelős rendszerek "Steamjét" akarta volna létrehozni, amihez pedig szükség lett volna a nagyobb kiadók támogatására. Ugyan kezdetben többen elismerően nyilatkoztak a próbálkozásról, vélhetően egyik nagy sem mert beállni a Shinra mögé teljes mellszélességgel. Gyanítható, hogy a nagy kiadók a jövőben inkább a Sony PlayStation Now rendszerét, vagy a Microsoft minden bizonnyal készülő szolgáltatását választják majd, esetleg létrehoznak egy sajátot.

Mindezek következtében a Square Enix ma bejelentette, hogy a Shinra mindkét részlege bezárja kapuit, a kiadó pedig teljes mértékben leírja az egészet veszteségként. Mindez azt jelenti, hogy a következő pénzügyi negyedévben befigyel egy szép 2 milliárd jenes (16,8 millió dolláros) mínusz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward