Márciusban jön a Sony varázspálcája

Rengeteg játékot bejelentettek hozzá, és még az is lehetséges, hogy készül a PS2 emulátor PS3-ra

Márciusban jön a Sony varázspálcája

Nemrég kiszivárogtak egy SEGA/Sony találkozó részletei, amikből némi rálátást nyerhettünk a konzolokkal kapcsolatos jövő évi tervekre. Tegnap ezek egy része megerősítést nyert a Tokyo Game Show-n. Az egyik legérdekesebb és legfontosabb talán az, hogy az új mozgásérzékelős varázspálca tavasszal fog megjelenni (Japánban márciusban, a világ többi részén egyelőre még nem tudni). A pálcában két mozgásérzékelő van, egy háromtengelyes giroszkóp és egy háromtengelyes gyorsulásmérő. Ahogy az eddigi kontrollerek, ez is Bluetooth kapcsolatot fog használni, és beépített akkumulátora lesz (használatához egy PlayStation Eye is szükséges).

Mivel a start semmit sem érne megfelelő játékok nélkül így természetesen erről is gondoskodtak a Sony-nál. Az egyik legnagyobb cím a Resident Evil 5: Director’s Cut (rendezői változat) lesz, amit be is mutattak működés közben. Az ember egyik kezében a Wand lesz, a másikban egy DualShock 3. Ezen kívül rengeteg játék jelenik majd meg, vagy kap egy tapaszt, hogy elérhetővé váljon benne a mozgásérzékelő használata. Az eddig bejelentett játékok egy része a következő: LittleBigPlanet, Ape Escape, Echochrome 2, Eccentric Slider, Sling and Draw, Champions of Time, Motion Party, The Shoot, Tower, PAIN, Flower, Hustle Kings, High Velocity Bowling, Eyepet, Virtua Tennis.

A Sony szeretne jövőre 4-5 millió példányt eladni az új vezérlőből. Azonban mint azt az előző hírünkben megírtuk, a Microsoft sem ül tétlenül, már sok kiadót odavonzott maga mellé, így garantált, hogy egyik platform játékosai sem fognak unatkozni.

Hivatalos megerősítést nem nyert még, de a SEGA-s találkozóról kiszivárgott információk alapján jövőre kaphatunk PS2-es részleget is a PS Store-ban, a SEGA már dolgozik egy emulátoron és rengeteg játék átiratán, hogy azok is játszhassanak a régi nagy nevekkel, akiknek olyan PS3 van a birtokában, amely nem kompatibilis a PS2-es lemezekkel (igaz cserébe újra meg kell venniük a programokat budget áron). E mellett még óriási invázióra lehet számítani a PS1-es részlegben is, nagyon masszív bővítések vannak betervezve.

Végül, de nem utolsó sorban, íme egy kép az FF XIII-as, 250GB-os vékony PS3-ról (úgy néz ki külön egyelőre nem indítanak még 250-es modellt).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward