Márciusban eshet szó az Intel Xe GPU architektúrájáról

A CES 2020 idején még nem beszéltek az Intel illetékesei az Xe architektúra sajátosságairól, ugyanis a jelek szerint egy másik showra tartogatják a puskaport.

Márciusban eshet szó az Intel Xe GPU architektúrájáról

Az Intel Xe GPU architektúrája régóta foglalkoztatja a piacot és a felhasználókat, ugyanis a vállalat nagyon lassan csepegteti a vele kapcsolatos információkat. A legfontosabb eseményre, vagyis az első Xe alapú videokártya publikus bemutatására néhány napja, a CES 2020 alkalmával került sor, igaz, a DG1-es modell egy speciális megoldás, hiszen a szoftverfejlesztőket veszi célba, vagyis egy rétegtermékről van szó. A vállalatnál nem is igazán részletezték az újdonság felépítését, valamint az architektúrával kapcsolatban sem árultak el semmi lényeges új információt, azt viszont megmutatták, hogyan fut néhány játék az új architektúrán.

Galéria megnyitása A fejlesztőknek szánt DG1-es kártya, ami dizájn alapján kereskedelmi forgalomban is megállhatná a helyét.. A bemutatóval kapcsolatban rengeteg megválaszolatlan kérdés maradt, amelyekre némi nyomozással próbáltak választ adni a média egyes képviselői. Az biztos, hogy az Xe architektúra óriási előrelépést hoz a ma széles körben használt Gen9 és Gen11 alapú megoldások körében, ám az még rejtély, hogy az új architektúra pontosan hogyan épül fel, milyen kis építőkockákat használ, illetve pontosan milyen funkcionalitással rendelkezik. A jelek szerint a titkok egy részéről rövidesen, már március folyamán beszélhetnek a vállalat illetékesei, ugyanis a március 16-tól 20-ig tartó GDC (Game Developer’s Conference) alkalmával előadást tart Antoine Cohade, az Intel játékfejlesztőkkel való együttműködésért felelős vezetője, aki a GDC 2019 alkalmával az Ice Lake sorozatú processzorokban található Gen11 iGPU-val kapcsolatban is megosztott néhány részletet.

A fejlesztőknek szóló előadásból egészen biztosan kiderül egy csomó információ, például az is, hogy az Xe architektúra pontosan mely területeken különbözik az előző generációtól, valamint az is, hogy ezek a változások milyen hatással vannak a teljesítményre. Természetesen szó eshet az iGPU és a dGPU formájában rendelkezésre álló változatok közötti különbségekről is.

Az előadás egyszóval mindenképpen érdekes lesz, de a legtöbben talán mégsem ezt, hanem az új videokártyák rajtját várják, amiről szintén szó eshet a GDC 2020 alkalmával. Egyelőre úgy tűnik, hogy az Xe architektúra köré épülő termékek idén júniusban mutatkoznak be, az viszont egyelőre kérdéses, pontosan mely termékcsaládok rajtolhatnak el ekkor.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap