Már weben is lehet csevegni az Instagramon

A Direct szolgáltatás eddig nem volt használható, csak alkalmazásból, de ez most végre megváltozik.

Már weben is lehet csevegni az Instagramon

A Facebook az elmúlt időszakban igyekezett minél nagyobb hangsúlyt adni a csevegésnek az összes érdekeltségénél, több olyan funkcióval is szolgált, ami ezt a területet erősítette a különböző szolgáltatásaiban. És most is erre gyúrt rá az Instagram esetében, ahol néhányan már nagyon hiányolták a Direct webes elérését.

Fontos, hogy egyelőre még csak tesztüzemben lehet elérni az Instagram Direct szekcióját a böngészőt használva. Nem minden regisztráltnál adott ez a lehetőség egyelőre. A vállalat hivatalos bejelentése alapján még csak a felhasználóknak egy szűk csoportja próbálhatja ezt ki. Viszont innentől már nem kérdés, hogy hamarosan mindenki részesülhet majd ebből.

Az Instagramnak sosem volt túlzottan erőst a webes jelenléte, sokáig nem, vagy csak borzasztóan korlátozottan lehetett használni böngészőn keresztül. De a jelek szerint a fejlesztők próbálnak ezen változtatni. A Direct egy olyan hiányosság volt, amit hosszú ideje várt a felhasználók egy része, így minden bizonnyal sokan fogják ezt örömmel használatba venni, mikor a széles közönségnek hozzáférhető lesz.

Galéria megnyitása

Az Instagram egyébként valószínűleg nem az átlagfelhasználóknak próbál kedvezni ezzel a fejlesztéssel, mert a legtöbben úgyis az okostelefonjukon írják meg az üzeneteik jelentős részét – legyen szó bármilyen szolgáltatásról. Ez a fejlesztés talán inkább azoknak szól, akik a mindennapjaik során nagyon sokat ülnek számítókép előtt, és esetleg azzal a céllal teszik ezt, hogy így kezeljék a fiókjaikat. A nagyobb rajongótáborral rendelkező Instagram-csatornák esetében például egy PC előtt ülve lényegesen gyorsabban át lehet tekinteni az üzeneteket, hatékonyabban kezelhetőek a különböző forrásokból érkező levelek.

A webes felületet a fejlesztők valószínűleg a Messengertől is merítve alkották meg, de igyekeztek a külsőt az Instagramhoz igazítani. A csevegések a képernyő bal oldalára vannak rendezve egy vékony sávban, amin a küldők neve és az utolsó sorok rövid előnézete látható időbélyeggel. Jobbra pedig a nagyobb felületen megjelennek majd az éppen megnyitott beszélgetések. Nem lehet egyszerre több ablakot megnyitni, ami néhányakat talán majd zavarhat.

Működni fog a beszélgetéseknél a személyes és a csoportos csevegési lehetőség is, ahogy az eddig is ment a Directen belül az okostelefonokon, táblagépeken. Új beszélgetés indítható majd a kommunikációs felületről, az adott személy vagy oldal profiljáról vagy a folyamról is akár. A funkcionalitás fokozatosan fog fejlődni, a jelek szerint az Instagram mindent szeretne megoldani a weben, ami az applikációban gördülékenyen megy.

A csevegések ablakából megnyitható a partner információs lapja, így gyorsan át lehet tekinteni egy ismeretlen adatait, korábbi feltöltéseit. A felület felső sávján pedig azonnal vissza lehet lépni az Instagram folyamára, van kereső, elérhető az értesítési rész, és a profilra is helyből át lehet lépni – meg persze kirajzolódik itt az is, hogy mennyi beérkezett, olvasatlan üzenet van a „postaládában”.

Az Instragram egyébként már tavaly is több olyan fejlesztést kapott, ami a Direct szekcióhoz kapcsolódott. Sőt mi több, már egy különálló csevegő app is van az Instagramhoz Threads néven, ami arra szolgál, hogy az emberek a legközelebbi ismerőseikkel hatékonyabban tudják tartani a kapcsolatot. Ez a program szinkronban működik a Directtel, és így a Direct webes felületén küldött üzenetek is megjelennek majd adott esetben a Threads applikációban is.

A mostani lépést követően már nemcsak a Facebook és a WhatsApp, hanem az Instagram csevegője is használható lesz böngészőn keresztül. És egyes feltételezések szerint azért is fontos ez a Facebook számára, mert amennyiben tényleg össze fogja drótozni ezt a három szolgáltatást a kommunikáció szintjén, akkor egyszerűbb lesz a feladata.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap