Shop menü

MÁR OKOSÓRÁKON IS TÁMAD A WHATSAPP

Wear OS alkalmazása is lesz már a szolgáltatásnak, így még kényelmesebben lehet majd kezelni a mindennapok során
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Már okosórákon is támad a WhatsApp

A WhatsApp az egyik legkörülményesebben használható csevegőapp annak ellenére, hogy ez a piacvezető már nagyon hosszú ideje. Ugyanakkor az utóbbi időben nagyon sok olyan fejlesztést kapott, melyeknek az volt a célja, hogy megkönnyítsék a felhasználók életét, miközben persze a fokozottan biztonságos működést is megőrizte a platform.

Április végén jött a hír, hogy a WhatsApp már arra is lehetőséget fog nyújtani, hogy egy felhasználói fiókot több okostelefonról használjanak párhuzamosan. Ez jól jöhet például üzleti profilok esetén, de olyan hétköznapi emberek is örömmel vehetik ezt igénybe, akik például privát és céges készülékkel is rendelkeznek. A WhatsApp esetében nagyon sokáig még az is problémát okozott, ha egynél több eszközön szerették volna használni úgy összességében, igazából eredetileg egy telefonon futhatott, és ott vége is volt a történetnek.

Ezúttal viszont már arról a hírről számolhatunk be, ami az okosórák felé történő nyitásról szól. A Wear OS rendszerű eszközökre jön a natív WhatsApp támogatás, és több érdekes funkcióval is szolgál majd ez. Mindenekelőtt azt le kell szögezni, hogy csak a Wear OS 3 lesz támogatott, a korábbi kiadások sajnos nem, de már így is olyan eszközökön futhat a szolgáltatás, mint a Pixel Watch, a Galaxy Watch 4 és 5 széria, és egyebek mellett a Fossil Gen 6 is ide sorolható már. A jövőben pedig még több kompatibilis készülék fog piacra kerülni.

Galéria megnyitása

Egyelőre a bétatesztelés van folyamatban, az Androidra szánt applikáció 2.23.10.10-es verzióját kell telepíteni a kapcsolódó okostelefonra, és ezt követően lehet majd a Wear OS készüléket csatlakoztatni. Erre adott esetben felhívja majd a figyelmet az applikáció, ha érzékel okosórát, akkor ezt magától meg fogja tenni. Egy nyolcjegyű számot kell majd megadni a hitelesítés során, ezzel fogja a biztonságot garantálni a készülék tulajdonosa. Az adatok küldése mindene esetben titkosított lesz az órák közbenjárása mellett is.

A WhatsApp for Wear OS révén a felhasználók megkapják az összes üzenetükről a közvetlen értesítést az applikációtól, és lehetőség lesz válaszolni az új üzenetekre. A választ lehet majd a kis képernyőn írni, de diktálási lehetőség is van, ami mindenképpen egy jó hír, ezáltal könnyebb lesz hosszabb üzeneteket bevinni. Minden beszélgetést meg lehet majd nyitni, az előzmények is azonnal elérhetőek lesznek. Hozzáférhet az applikációból a felhasználó a kontakt listához, így teljesen új üzenet küldéséhez sem kell majd mobilt ragadni.

Galéria megnyitása

Minden gond nélkül lehet majd látni azokat a beszélgetéseket is, amik csoportosak. Sőt mi több, csoportos csevegések létrehozásának sem lesz akadálya az okosórákon, bár valószínűleg nem sűrűn fog előfordulni, hogy valaki erre adja a fejét. Akkor kell majd az okostelefon után nyúlni, ha a felhasználó multimédiás tartalmat akar küldeni, vagy esetleg matricákat használna, a matricák elérése ugyanis nem megoldott. Legalábbis egyelőre ilyen opció nincs.

Galéria megnyitása

Az új üzenetek számát az óra a digitális számlapon egy külön értesítési ablakban is mutathatja majd, ha a felhasználó ezt szeretné látni. Most még lehetnek hibák, de többnyire már stabilan futhat a program a viselhető kiegészítőkön, és hamarosan széles körben is elérhetővé válhat. De azt még nem tudjuk, hogy mikor fog elkészülni a funkció. Aki ki akarja ezt próbálni, az a fent említett WhatsApp alkalmazás telepítését követően már megteheti, de azt szem előtt kell tartani, hogy ez még béta.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére