Már hazánkban is lehet ingyenesen pénzt küldeni PayPalen

A rendszer mostantól lehetővé teszi Magyarországon is térítésmentesen a személyek közötti tranzakciók bonyolítását.

Már hazánkban is lehet ingyenesen pénzt küldeni PayPalen

Napjainkban nagyon sok olyan alkalmazás van már, amiben valamilyen formábanképesek egymásnak pénzt küldeni az emberek. Egy ideje már a Facebook Messengerrel is lehet pénzt küldeni a beszélgetőpartner számára, viszont ez a funkció nagyon sok esetben hazánkból nem használható, mert földrajzi korlátozás alá esik. Így van ez az említetett Messengernél is, a PayPal viszont most már Magyarországon is megadja a lehetőséget a szemályközi pénzküldésre.

A PayPal az egyik legismertebb digitális fizetési platform, és már egy ideje van benne ilyen P2P opció, de eddig hazánkból nem lehetett ingyenesen használni. Most a vállalat hivatalos közleményben számolt be arról, hogy Magyarországon belül forint alapon már teljesen díjmentesen lehet utalni. Ezen felül pedig az Európai Gazdasági Térség területén térítésmentesen mozgatható euró, és a bejelentés szerint a svéd koronára is igaz ez; de minden esetben elengedhetetlen, hogy azonos pénznemben legyen a forrásként szolgáló számlán a megfelelő mennyiségű pénz. Fontos azt megjegyezni, hogy más pénznemben is lehet utalni, csak ilyenkor már nem ingyenes a szolgáltatás, hanem van egy minimális felára a pénzváltásnak, ami érthető. Ezen a ponton megjegyezzük, hogy az átváltást szükség esetén érdemes mindenkinek a saját bankjára bíznia, ugyanis így lehet a legolcsóbban megúszni a műveletet, mert a PayPal rendszere mindig egy kicsivel rosszabb arányban kalkulálja az árfolyamokat.

Galéria megnyitása

A vállalat tisztában van azzal, hogy manapság már egyre kevesebben használnak készpénzt, és ennek megfelelően növekedik az igény a P2P lehetőségre. A cég piackutatási adatokat figyelembe véve döntött úgy, hogy egyebek mellett már Magyarország irányába is megnyitja az ingyenesen igénybe vehető funkciót. A PayPal saját pénzügyi jelentése szerint az emberek tavaly 49 százalékkal nagyobb forgalmat bonyolítottak ilyenformán, mint egy évvel korábban, és így már egyetlen év alatt 139 milliárd dollár cserélt gazdát személyközi tranzakciókkal. Minden bizonnyal úgy véli a vállalat, hogy ennek a bevezetésével a magyar közönség is nagyobb lelkesedéssel veszi majd igénybe a platformot a mindennapok során.

A személyek közötti pénzküldés egyre több esetben jöhet igazán jól. Ennek köszönhetően olyankor is rendezheti a felhasználó az adóságát, ha éppen nincsen lehetősége ezt készpénzzel vagy mobilbankkal megtenni, kifizethetőek így az online vásárlások a különböző adok-veszek csoportokban – amelyek nem rendelkeznek saját felülettel erre a célra. A szülők pedig pillanatok alatt juttathatnak ezen keresztül pénzt a csemetéjüknek, valamint így nem lehet probléma a közös számla kiegyenlítése sem például egy baráti vacsorát követően. Megjegyezendő, hogy nemcsak küldeni, hanem igényelni is lehet pénzt, amit az utalónak egyszerűen csak jóvá kell hagynia a saját készülékén, és azonnal lezajlik a folyamat.

Galéria megnyitása

Végül azt is érdemes itt megemlíteni a PayPal által hazánkban most elindított lehetőség kapcsán, hogy nagyon biztonságosan oldható meg vele a pénz mozgatása. A PayPalnek nincsen szükség sem bankszámlára, sem pedig bankkártyára vonatkozó adatok megadására menet közben, csak a másik ember e-mail címére tart igényt a rendszer a tranzakció alatt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap