Shop menü

MÁR EGY HIVATALOS KÉP IS KISZIVÁRGOTT A GALAXY Z FOLD5-RŐL, AMI ELÉG BESZÉDES

A készülék több fontos jellemzőjére rámutat az új kép, a Samsung tényleg megvalósíthatja azt, amit évek óta vártak az érdeklődők.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Már egy hivatalos kép is kiszivárgott a Galaxy Z Fold5-ről, ami elég beszédes

A Samsung idén nem a megszokott helyen mutatja majd be a Galaxy Z termékvonal két új tagját, a F Zold5-öt és a Z Flip5-öt, és végre olyan változást hoznak a készülékek, amire már hosszú ideje vártak az emberek. Az új dizájnt az első kiszivárgott hivatalos kép is megerősíti a Galaxy Z Fold5 esetében.

Július 26-án kerül megrendezésre a Galaxy Unpacked esemény, melynek a Galaxy Z Flip5 és a Z Fold5 lesz a főszereplője. A Samsung Dél-Koreába várja majd az érdeklődőket, ezúttal nem New York vagy Berlin lett a kiválasztott helyszín, hanem Szöul, amivel kisebb meglepetést okozott a vállalat.

A Galaxy Z Fold5-öt ábrázoló friss kép abból a szempontból nem mutat újat, hogy a kikerült CAD adatok alapján létrehozott renderképeken már egészen jól megfigyelhető volt, hogy milyen lesz a készülék. Ugyanakkor ez a felvétel megerősíti azt, hogy az okostelefon belső felépítése komolyabb változáson eshetett át, ugyanis a készülék zár helyzetben máshogy néz ki, mint az elődjei.

Hosszú ideje lehetett arról híreket hallani, hogy a Samsung az idei évben egy teljesen átalakított zsanérral fogja bevetésre küldeni a készülékeit. Erre már régóta vártak az érdeklődők, no, nem azért, mert a zsanér kilátszódott és csúnya lett volna, hanem azért, mert nem tudott a mobil teljesen síkba záródni. Az új zsanérból a hétköznapi közönség egy dolgot fog észlelni: végre teljesen síkba záródik majd a készülék két oldala, és ezt lehet látni az új képen.

Meglepően sok bírálatot kapott azért a Samsung, mert úgy záródtak a hajtogatható eszközei, hogy volt egy kicsi légrés végig zsanér mentén. Részben emiatt vastagabbak voltak a mobilok, továbbá sérülékenyebbnek bizonyultak a szerkezetek, és nem is mutatott jól ez a kialakítás. A kritikus hangok pedig az utóbbi időben még jobban felerősödtek, mivel a kínai riválisoknál szinte mindegyik gyártó meg tudta oldani, hogy ne legyen légrés.

Az új kép azt is megerősíti, hogy a szerkezet nem rendelkezik S Pen „fészekkel”. A Galaxy S23 Ultrával szemben itt nincs olyan rés a kereten, ahova el lehetne rejteni az ügyes érintőceruzát. Ugyanakkor azt is lehet látni a képen, hogy az S Pen támogatott lesz egyébként, szóval bátran rajzolgathatnak majd az emberek a képernyőre, amit az egyetlen kikerült kép ugyancsak bemutat, hiszen kézzel írva szerepel a képernyőn az „Unfold Your World” felirat. A kijelző alján pedig egy csíkban ott vannak az eszközkészlet az S Penhez.

A jövőben szinte biztos, hogy a Samsung azt is megvalósítja majd, hogy az S Pen bekerüljön a készülék házába, de mivel nagyon szűkösen áll rendelkezésre a hely, így erre még várni kell. Így is nagyon kevés hely van például az akkumulátornak. Állítólag 4400 milliamperórányi akkukapacitásal szolgál majd az újdonság, amit jó esetben 45 wattal lehet majd tölteni, de olyan pletykák is voltak, hogy marad a 25 W támogatás. Több ponton is változatlan lesz az újdonság specifikációja a felmenőjéhez képest, de most az lesz a lényeges, hogy sikerült fogyókúrára fogni.

Galéria megnyitása

A korábbi adatok alapján már „csak” 254 grammot fog nyomni a készülék, ami 9 grammal kevesebb a Galaxy Z Fold4 tömegénél. De ennél is fontosabb lesz az, hogy az eddigi ismereteink szerint sikerült 6,1 milliméter vékonyra faragni az okostelefont, zárt helyzetben pedig már csak 13,4 milliméter vastag lesz, miközben a Galaxy Z Fold4 még 15,8 milliméteres méretet öltött a zsanérjai mentén. Lényegesen jobb lehet a fogása a friss modellnek, és az új zsanér talán ahhoz is hozzájárul majd, hogy kevésbé fog érződni a hajtási pont a panelen.

A Samsung a Galaxy Z Flip5-öt is az új zsanérral szerelheti majd, szóval az a készülék is teljesen síkba záródhat, és valamelyest vékonyabb lehet majd, mint az elődje. A cég arra számít, hogy nagyon szépen fognak növekedni az eladási számok, rekord mennyiségben kelhet el a két friss portéka.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére