Shop menü

MEGLEPŐ LÉPÉSRE KÉSZÜL A SAMSUNG, ÉS KIDERÜLT MIKOR JÖN AZ ÚJ GALAXY Z GENERÁCIÓ

A Samsung már azon dolgozik, hogy előrukkoljon a Galaxy Z Flip5 és Fold5 modellekkel, és hazaköltözteti az Unpacked eseményt.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Meglepő lépésre készül a Samsung, és kiderült mikor jön az új Galaxy Z generáció

Az idei évben minden eddiginél több hajtogatható okostelefon fog bemutatkozni, és bár sok újdonság jön, a legnagyobb hatást egészen biztos, hogy a soron következő Galaxy Z modellek gyakorolják majd a piacra az eladások szempontjából. Előre borítékolható, hogy a Galaxy Z Flip5 és Z Fold5 nagyobb mennyiségben fog elkelni, mint az eddigi készülékek.

Nyáron szokta a Samsung bejelenteni az új hajtogatható készülékeket, és egy Unpacked esemény keretében szokta ezt letudni. Most is ez lesz a helyzet. A vállalat megerősítette, hogy július 27-én tartja meg a soron következő Galaxy Unpacked rendezvényt. A cég ezt egyelőre nem tette hozzá, hogy milyen újdonságok fognak ennek a keretében befutni, de mindenki kész tényként kezeli, hogy a hajtogatható készülékek következő generációjával ismerkedhetünk majd meg.

Érdekessége lesz a mostani Unpackednek, hogy nem ott lesz, ahol eddig ezeket a vállalat tartotta. Ezeknek eddig még szinte mindig nagy nyugati városok adtak otthont, noha a legelső éppen Szingapúrban volt 2009-ben, és akkor került bemutatásra az Omnia II. De a legelső Galaxy kötődésű Unpacked esemény 2010 márciusában már az Egyesült Államokban, Las Vegasban került megrendezésre. A legtöbb ilyen rendezvény Berlinben és New York városában került megrendezésre, és még sosem volt a cég hazájában, idén viszont sor kerül erre.

Dél-Koreában tartja a Samsung a Galaxy Z Flip5 és a Z Fold5 bejelentését.

A COEX központban lesz a rendezvény, ami Szöul egyik legnagyobb kerületében, Gangnamben található, azon a területen, ahol számos nagy technológiai vállalatnak és startupnak található a központja.

Galéria megnyitása

A váltás oka nagyon egyszerű: a cég azokhoz viszi közel az eseményt, akik ténylegesen vásárlók lesznek. Lakosságarányosan messze Dél-Koreában adta el a legtöbb hajtogatható okostelefont a Samsung, és egész egyszerűen kedvezni akar a vásárlóknak. Már két évvel ezelőtt, a Galaxy Z Fold3 és a Z Flip3 annyira népszerű volt a cég hazájában, hogy kevesebb mint két hónappal a forgalmazás megkezdését követően több mint 1 millió példányban adtak el ezekből csak otthon. Akkori adatok szerint a Flip volt a népszerűbb, 70-30%-os arányban fogytak jobban a megfizethetőbb készülékek, és ez a trend azóta is fennáll.

Galéria megnyitása

Az idei Galaxy Z modellek hozhatják el az eddigi legnagyobb változást ezen a fronton a hardvert tekintve. Állítólag végre teljesen új zsanérokat fog használni a Samsung, és már síkba tudnak majd záródni az eszközök. Az eddigieknél is tartósabbak lehetnek az újdonságok, miközben igazából az új felépítés még egyszerűbb is lesz, tehát gyártani talán olcsóbban tudja majd a vállalat ezeket az eszközöket. A Z Fold5 lényegesen könnyebb és vékonyabb lesz a pletykák szerint, a Galaxy Z Flip5 pedig egy nagyobb, és több feladatra alkalmas külső képernyővel lesz felvértezve.

Galéria megnyitása

A Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy lapka kerülhet az eszközökbe, ugyanúgy ahogy a Galaxy S23 széria tagjaiba is. Most nem számítanak arra, hogy "pluszosított" Snadragon chip kerül az okostelefonokba. Persze itt már olyan teljesítményszintről beszélünk minden esetben, hogy ennek nincs különösebbe nagy jelentősége.

A Galaxy Unpacked eseményen a Samsung más termékeket is bemutathat egyébként. Elképzelhető, hogy itt fog debütálni a Galaxy Tab S9 táblagép széria, befuthat a Galaxy Watch 6 is, valamint akár új Galaxy Buds fülhallgató is felbukkanhat.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére