Shop menü

MÁR ARRÓL BESZÉLNEK, MIKOR JÖN A GALAXY S24

Megjelenési időpont, és sok más információ is napvilágot látott a napokban, új renderképek is vannak.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Már arról beszélnek, mikor jön a Galaxy S24

Az elmúlt napokban több friss információ is megjelent a Galaxy S24 okostelefonok kapcsán. A mobilok méreteiről is vannak már adatok, miközben az is egy újabb megerősítést nyert, hogy simára vasalt keretbe foglalhatja a Samsung az újdonságokat. Szép lassan csepegnek az infómorzsák a gépekről.

A Samsung Galaxy S24 széria kapcsán azt nagyjából borítékolni lehetett, hogy a következő év elején jönnek majd. Most azonban már egészen konkrét dátumot is belengettek ennek kapcsán. Belső források elmondása alapján a dél-koreai alakulat úgy készül, hogy január 18-án fogja lerántani a leplet az okostelefonról. Egy Galaxy Unpacked esemény keretében jönnek majd a mobilok, és ha a fenti időpont beigazolódik, akkor egy kicsit beelőzik majd a Galaxy S23 szériát, az aktuális gépeket ugyanis február elsején jelentette be a gyártó.

Az Apple szép lassan kezdi elengedni a teljesen sík oldalú készülékeket, mivel ezeknek nem éppen kellemes a fogása. Az iPhone 15 Pro széria már ívesebb lett, mint az iPhone 14 volt, és az Apple már ott is finomított egy kicsit az iPhone 12 sorozatnál behozott szögletességen. De a jelek szerint a Samsung jó ötletnek érzi lemásolni az éles keretet. Friss renderéképek és korábbi információk egyaránt arra mutatnak, hogy le lesz simítva az eddig finoman ívelt keret.

A Galaxy S24 a 6,1 colos képernyőt egy 6,2 hüvelykesre cserélheti le, ami Full HD+ felbontással szolgál majd. A mobil jelen állás szerint 7,6 milliméter vastag lesz, 147 milliméter magasra nőtt és 70,6 milliméter széles lesz a tokja, mindez pedig 168 grammos tömeggel társulhat. Az SGS23 ugyanilyen súlyban van, de az új képernyő és a friss dizájn miatt kicsit változni fog a mérete.

A Galaxy S24+ is növekedhet, már egy 6,7 colos megjelenítőt vonultathat fel 6,6 colos helyett. Az a hír járja, hogy ebben az esetben a Samsung magasabb felbontásra fog kapcsolni. A nagyobb méretű készüléket 158,5 x 75,9 x 7,7 milliméteres vonalak ölelhetik körül, és a Galaxy S23+-tól egy grammal könnyebb lehet, csak 195 grammot nyomhat.

A széria feje, a Galaxy S24 Ultra marad a 6,8 hüvelykes képernyőnél, és állítólag már nem lesz íves a pereme, hanem sík felülettel rendelkezhet, ennek megfelelően kicsit szélesebb 79 milliméteres lehet az új ház. A készülék 162,3 milliméter magas és 8,6 milliméter vastag lesz a kiszivárgott adatok alapján. A Galaxy S24 Ultra is egygrammos fogyásnak néz elébe, ez 234 helyett „csak” 233 gramm lesz. Ez a modell még enyhén íves keretbe lesz foglalva, attól függetlenül, hogy a képernyője kisimul.

A mobilok állítólag már 2500 nites fényerőre képes AMOLED technológiás megjelenítőkkel rendelkeznek majd. Emellett pedig azt is tudni véljük, hogy mekkora kapacitású telepek lapulnak majd a gépekben. A Galaxy S24 egy 4000 milliamperórás kapacitású akkumulátornak adhat otthont, a Galaxy S24+ már egy 4900 mAh-s erőforrásról üzemelhet, a Galaxy S24 Ultra pedig egy 5000 milliamperórás egységről fog menni. A két nagyobb telefont 45 wattal lehet majd tölteni, az SGS24 viszont maradhat a 25 W támogatásánál.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére