Már a Nokia 7.1-re is van Android 10

Már a Nokia 7.1-re is van Android 10

Alig néhány napja számoltunk be arról, hogy a Nokia 8.1 után kisebb szünettel, a Nokia 9 PureView csúcsmodellre is elkészült az Android 10 frissítéssel a HMD Global. És abban a hírben említést tettünk arról, hogy a Nokia 7.1 frissítését is az idei évre ígérte a vállalat. Nos, nem kellett hozzá sok idő, és be is futott ez a szoftver.

A HMD Global minden okostelefonja az Android One irányelveket követi, szóval minimális módosításokkal futnak az Android rendszerek az okostelefonokon, ami megkönnyíti a frissítést is. Ennek köszönhetően a finnek már a harmadik fontos mobiljukat frissítik, és ez csak a kezdet, ugyanis még több mint egy tucat készülék van, amire később szintén lesz Android 10. A Nokia 7.1 egy nagyon népszerű középkategóriás okostelefon, így valószínűleg sok felhasználó fogadja majd örömmel az új főverziót.

A jó hírről Juho Sarvikas számolt be, aki a termékekért felelős vezető posztot tölti be a HMD Global berkeiben. A frissítésről túl sok részletet nem tudhattunk meg, de alapvetően az Android 10 újításai lesznek a főbb változások a szoftveres oldalon. A hivatalos kiadási jegyzékben szerepel a sötét mód bevezetése, ami az applikációkon átívelő.

Említve van az intelligens válaszüzenetek tovább fejlesztése, mellyel időt takaríthatnak meg az emberek. Szerepel még ebben a navigációs gesztusok térnyerése, hiszen ez is hatékonyabb már az Android 10-től. És kiemelt újítás a korlátozási opció a helyinformációk esetében, meg az általánosan javuló adatvédelem.

Ahogy a Nokia 9 PureView, úgy a Nokia 7.1 is a novemberi biztonsági frissítéssel együtt kapta meg az Android 10 rendszert. Remélhetőleg utólag a decemberi javításcsomagot is szállítani fogja a felhasználók számára a HMD Global.

Galéria megnyitása

Elképzelhető, hogy néhány napig (hétig) eltart majd, mire minden Nokia 7.1 számára elérhető lesz a frissítést. Az okostelefonok értesítéssel jelzik a gazdájuk számára, amikor telepíthető az Android 10. Fontos, hogy mivel ez egy nagy frissítés, ezért azt szem előtt kell tartani, hogy stabil és gyors kapcsolat legyen a letöltéshez, és az akkumulátor töltöttségi szintje is elegendő legyen.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap