Újabb Nokiára futott be az Android 10

És a HMD Global további készülékeket fog még idén frissíteni.

Újabb Nokiára futott be az Android 10

A HMD Global minden eszköze az Android One vagy az Android (Go edition) platformok keretében jött létre. És éppen ezért a Nokiáknál nagyon hosszú ideig garantáltan kapnak főverziós frissítéseket a tulajdonosok. Most arról számolhatunk be, hogy a Nokia 9 PureView esetében is lehet már telepíteni az Android 10 operációs rendszert.

A legtöbb gyártó először a csúcsmodelljére készíti el a legújabb szoftvert, de a finnek esetében a Nokia 8.1-nél jelent meg leghamarabb az Android 10. Erre már októberben készen állt a frissítés, és most másodikként részesülhet az új rendszerből a zászlóshajó szerepet betöltő Nokia 9 PureView. A fotózásra kihegyezett okostelefon nem lett túl nagy siker, ugyanis a kamerarendszer meglehetősen megosztóra sikeredett. Viszont a frissítés révén a HMD Global szakemberei elvileg ezen a területen is dolgoztak, szóval ezért is érdemes lesz telepíteni a nagy frissítést.

A Nokia 9 PureView esetében egy 1,4 GB-os csomaggal kell számolnia a felhasználóknak – régiótól függően lehetnek kisebb-nagyobb eltérések. A kamerát ért fejlesztéseket a HMD Global nem részletezte, és a mostani frissítés kiadási jegyzékében jellemzően olyan újításokat emelt ki, amik az Androidnak köszönhetőek. Persze ez nem meglepő annak fényében, hogy a Nokiákon minimálisan módosított szoftveres környezet fut.

Az Android 10 telepítését követően a Nokia 9 PureView tulajdonosok megkapják a rendszerszintű sötét módot, ami az akkumulátort és a felhasználó szemét is óvja egyszerre, hiszen OLED panellel van szerelve a termék. A válaszüzenete funkciót a Google folyamatosan fejleszti, és a frissítést követően ennek köszönhetően gyorsabban mehet majd a kommunikáció. A gesztusalapú navigálás továbbgondolása pedig szintén a gördülékenyebb eszközhasználatot segíti elő. És kiemelte még a HMD Global, hogy az olyan személyes információ felett, mint például a helyadat, nagyobb lesz a kontroll innentől, szóval a biztonságban is javulás érhető tetten.

Galéria megnyitása

Bár már elérhető néhány napja a decemberi biztonsági csomag is az Androidhoz, a HMD Global ezt még nem vette használatba a Nokia 9 PureView aktuális frissítésénél. Az okostelefonra az Android 10 operációs rendszer még a novemberi biztonsági foltokkal együtt futott be.

A HMD Global a Nokia 9 és a Nokia 8.1 frissítésével nem tudta le az idei évet, még más készülékeknél is számítani lehet az Android 10 érkezésére. A Nokia 7.1 esetében például korábban már előre jelezte a vállalat, hogy még ebben a negyedévben elindul az új főverzió egy OTA frissítés keretében. Az eszköztulajdonosokat minden esetben értesítés fogja tájékoztatni arról, hogy megérkezett az új rendszer.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap