Shop menü

MÁR A HOSSZABB ÜZEMIDŐÉRT IS MI-T VETHET BE A SAMSUNG

A Galaxy S25 széria egyik nagy dobása a Battery AI lehet egy friss pletyka szerint.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Már a hosszabb üzemidőért is MI-t vethet be a Samsung

Idén a Galaxy S24 széria legnagyobb újítása lényegében a Galaxy AI. Minden a mesterséges intelligenciáról szól 2024-ben a Samsungnál, bármilyen új terméket jelentenek be, megtalálják annak a módját, hogy valahogy belefűzzék az MI-t, az új tévéket is átjárja a mesterséges intelligencia. Az okostelefonokban pedig a „Battery AI” lehet a következő érdekes húzás.

A következő Galaxy S generációban már az energiával is az MI spórólhat.

Egy friss pletyka szerint a Samsung egyebek mellett már egy olyan funkción dolgozik, ahol a mesterséges intelligenciát használná fel az energiahatékonyság javítására. Az elmúlt években az okostelefonokban többféle jobb energiagazdálkodást lehetővé tevő funkció került bevezetésre. Valószínűleg sokaknak ismerősek az „ultra-energiatakaréskos”, „intelligens akkumulátor” és egyéb hangzatos módok. Ebbe a sorba érkezhet a Samsungnál a „Battery AI”.

Galéria megnyitása

A fejlesztéshez közel álló forrás arról számolt be, hogy a „Battery AI” funkció bekapcsolását követően az adott okostelefon üzemideje 10 százalékkal növekedhet. Itt minden bizonnyal az lesz majd a trükk, hogy nem kell lemondani semmilyen kapcsolati funkció vagy háttérszolgáltatás használatáról, és így fog növekedni valamelyest a futási teljesítmény. A mesterséges intelligencia úgy mozgatja majd a szálakat a háttérben, hogy gazdaságosabb legyen az okostelefon működése.

A legtöbben persze valószínűleg inkább egy olyan hírnek örülnének, hogy ezzel a 10 százalékkal nagyobb kapacitású akkumulátorokat szerel a Samsung a Galaxy S25 széria tagjaiba. Ez egyáltalán nem lenne egy extrém mutatvány a jelenlegi akkumulátorokat tekintve. A Galaxy S25 Ultra ilyen esetben egy 5500 mAh-s akkumulátorral érkezhetne, a Galaxy S24+ modellnél egy 5400 mAh körüli kapacitással számolhatnánk, a Galaxy S24-nél pedig 4400 milliamperórás telep bukkanhatna fel.

Galéria megnyitása

Persze tudjuk jól, hogy ez valójában egyáltalán nem erről szól. Az a lényeges, hogy a Samsung mindenkit elkápráztasson a mesterséges intelligencia hívószóval illetett, trükkös szoftveres újításokkal. Hiszen egy nagyobb akkumulátorral együtt is jöhetne a Battery AI, a kettő együtt pedig már valóban érezhető mértékben javíthatná a készülékek üzemidejét.

A Galaxy AI csomag részét képezheti majd a Battery AI is, és van némi esély arra, hogy ezt talán régebbi telefonokra is biztosítani fogja frissítéssel a Samsung. A Galaxy AI legtöbb funkciója eddig elérhető lett korábbi felsőkategóriás készülékekre is. A felhasználók természetesen mindennek örülnek, ami kompromisszum nélkül gondoskodik arról, hogy a készülék hosszabb üzemidőt tudjon elérni.

A Galaxy S25 széria kapcsán már egyéb pletykák is szállingóznak. Az alap Galaxy S25 modell például a hírek szerint sokkal nagyobb méretet ölthet, a 6,1 hüvelykes megjelenítőt egy 6,38 colos panelre cserélhetik a tervezők. Ez már válasz lehet az Apple lépésére, ugyanis az iPhone 16 Pro állítólag már 6,3 hüvelykes képernyővel állhat a porondra. Emellett volt még néhány további elhintett információmorzsa.

Galéria megnyitása

A Galaxy S25 és S25+ hasonló szenzort használhat majd a főkameránál, mint a mostani modellek, nagy változásra ezen a téren nem érdemes számítani. És a Samsung jelen állás szerint továbbra is fog Qualcomm chipet használni, noha volt néhány pletyka arról, hogy a következő generációnál teljesen átállhat a saját fejlesztésű Exynos egységekre. A mostani Exynos lapkák egyébként egészen jól sikerültek, de ennek ellenére a Galaxy S24 Ultra például kizárólag a Galaxy modellekbe szánt Snapdragon 8 Gen 3-at vonultatja fel.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére