Shop menü

MÁR A GALAXY A ÉS M SZÉRIÁS MOBILOK IS ONE UI 6 FRISSÍTÉSBEN ÚSZNAK

Elképesztő tempót diktálva kezdte az okostelefonjait frissíteni a Samsung, az Android 14 már több mint egy tucat készülékre lett elérhető.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Már a Galaxy A és M szériás mobilok is One UI 6 frissítésben úsznak

A Samsung minden eddiginél magasabb fokozatra kapcsolva terjeszti a One UI frissítéseket, szinte követhetetlen sebességgel kapják meg a korábbi modellek a legújabb operációs rendszert, ami mindenképpen egy jó hír. Viszont ezt a folyamatot azért beárnyékolja az, hogy a One UI 6 esetében egy érdekes hibával szembesültek a felhasználók, ami akár maradandó károkat is okozhat.

Tavaly a Samsung már nagyon jó munkát végzett az okostelefonok frissítését figyelembe véve, és akkor ígéretet tett arra, hogy az idei évben még többet próbál majd nyújtani. Tartotta magát a cég ehhez, és az Android 14 megjelenését követően egy hónapon belül elindult a főverziós frissítés a Galaxy S23 szériánál. Alig több mint 1,5 hónappal később pedig már arról beszélhetünk, hogy a középkategóriás eszközök sokaságát is frissíteni kezdte a vállalat.

A Galaxy S23-at az S22 széria követte, amiről a napokban számoltunk be, az események pedig igencsak felpörögtek, és záporozni kezdtek a frissítések a korábban megjelent eszközökre. Még mielőtt rátérnénk arra, hogy a Galaxy A és Galaxy M szérián belül mely eszközök érintettek, még egy kicsit a felsőkategóriával is foglalkozunk kell. Már a Galaxy S21 széria három tagjára, és a Galaxy S23 FE-re is elindult a stabil frissítés, továbbá a hajtogatható készülékek is sorra kerültek, már a Galaxy Z Flip5 és a Z Fold5 tulajdonosok is próbára tehetik az újdonságot.

Galéria megnyitása

Nagyon sok ember vásárolja a felsőkategóriás mobilokat, de még több az elérhetőbb árú eszközöket, éppen ezért örömteli, hogy már a Galaxy A és Galaxy M szériában is több frissíthető. A Galaxy A34, a Galaxy A54 és a Galaxy A73 már biztosan stabil One UI 6-ra frissíthető, és ugyanez a helyzet a Galaxy M53-mal is. Ezekből globálisan több millió példányban adtak el, szóval meglehetősen széles közönséget érintenek már a frissítések.

Galéria megnyitása

Már táblagépek is vannak az érintett eszközök listáján. Nem meglepő módon a Samsung ezen a fronton is fentről lefelé indult el a frissítéssel, és a Galaxy Tab S9 szériára vált elérhetővé a One UI 6. A tabletekre már bővített képességekkel lehet telepíteni a friss operációs rendszert. Az Android 14 és a Samsung grafikus felhasználói felülete egyaránt nyújtani fog plusz funkciókat a nagy képernyős eszközök számára, hogy azok még jobb felhasználói élményt tudjanak biztosítani.

Már összesen 19 különböző Galaxy modellre indította el a Samsung a frissítéseket, és a lista villámgyorsan bővül.

Végezetül ki kell térni a One UI 6 frissítéseket érintő hibára is röviden. Egyelőre nincs hivatalos információnk, de egyértelmű bizonyítékok vannak arra, hogy nem úgy működik az AMOLED képernyő beégés-védelme, mint ahogy eddig. Ez pedig egyes felhasználóknál már most szellemkép megjelenését eredményezte. Ameddig ez az ügy nem lesz teljesen felderítve, addig érdeme lehet az AMOLED paneles eszközöknél mellőzni a frissítés telepítését.

Reméljük, hogy nem lesz komolyabb gond ebből, és a Samsung minél előbb orvosolja a gondokat, illetve előáll a magyarázattal. Addig azonban jobb megelőzni a bajt. A vállalat biztosan igyekszik feltárni a hiba okát és javítani a hiányosságokat, hogy a megjelenítők megfelelően, biztonságban működhessenek tovább.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére