Magyarországon indul a Viber pénzküldő szolgáltatása

A Moneytou néven debütáló funkciót a világon elsőként a hazai csetelők tehetik próbára.

Magyarországon indul a Viber pénzküldő szolgáltatása

Napjainkban már egyre több olyan csevegő szolgáltatás van, amin belül a pénzküldési lehetőség is biztosított, viszont nem mindegyiket lehet elérni Magyarországon. Ezzel szemben a Viber hamarosan úgy indítja el a saját megoldását, hogy ezt elsőként próbálhatják majd ki a magyarok, ami remek hír.

A Rakuten irányítása alatt álló Viber a népszerűbb csevegő appok körébe tartozik, és Magyarországon különösen sokan részesítik ezt előnyben a kapcsolatteremtés során. És talán ez is közrejátszott egyebek mellett abban, hogy a szoftver fejlesztői úgy döntöttek, hogy hazánkban vezetik be először ezt az újítást. De leginkább annak köszönhető ez, hogy a hazai gyökerekkel rendelkező NeoPay áll a fejlesztés mögött, akinek több mint 10 éves tapasztalata van a fintech ágazatban. Az újítás a Moneytou névre hallgat, és a következő napokban fog minden érintett felhasználó számára elérhetővé válni.

A Moneytuo nagyon egyszerűen vehető igénybe a Viberen belül. A szolgáltatáshoz kell egy Visa vagy egy MasterCard kártya, aminek az adatait fel kell venni az első alkalommal a programon belül. És amikor ez megvan, onnantól a Viber elindítását követően csak meg kell tapintani az applikációban a Moneytou ikonját, és indulhat a pénzküldés a bekért adatok kitöltésével. Természetesen minden tranzakció előtt manuálisan lehet megadni a küldeni kívánt összeget, és még a pénz továbbítása előtt egy felületen meggyőződhet majd arról a felhasználó, hogy minden rendben van az adatokkal. Ráadásul nemcsak küldeni, hanem kérni is lehet pénzt a szolgáltatással. Ilyen esetben a kérvényezőnek kell megadni a szükséges adatokat, és akinek fizetnie kell, annak elegendő jóváhagynia a tranzakciót, de persze el is utasíthatja azt.

Galéria megnyitása

A Moneytou egy remek eszköz, ha ki kell segíteni egy ismerőst egy számla kiegyenlítésekor, vagy ha többen közösen vesznek meg valamit, akkor ezzel egyszerűen és gyorsan le lehet rendezni a „tartozást”. Arra viszont senki ne akarja használni, hogy ezen keresztül küldi haza a fizetését a családjának, mert erre nem éppen ez a legjobb eszköz. A törvényeknek való megfelelés érdekében a Viber kénytelen korlátozásokat felállítani. Egy hónapban összesen 125 000 forintot lehet a Moneytoun keresztül megmozgatni, éves szinten pedig legfeljebb 780 ezer forint küldhető vele.

Nem lesz ingyen. Azok, akik pénz szeretnének küldeni a Viberen keresztül, tranzakciós díjjal számolhatnak. Ez az összes 3000 forintos határig még egységesen 79 forint lesz, viszont ha ennél nagyobb pénzösszegről lesz szó, akkor már egyre inkább zsebbenyúlós lesz a történet, ugyanis a 3000 forintos határ felett még további 1,5%-ot von le a Moneytou. Ha tehát valaki küldeni szeretne 10 000 forintot, akkor egyszer fizet 79 forintot, majd 7000 forintnak az 1,5%-át is, ami 105 forint, szóval összesen 184 forintba kerül 10 ezer forint elküldése. A havi maximális, 125 ezer forintos összeg esetén pedig 1909 forintba kerül az utalás. Persze azt is el kell mondani, hogy a legtöbb pénzküldő szolgáltatásnak van extra költsége, és a Viber újítása viszonylag olcsónak tekinthető ezek között.

A biztonság fontos egy ilyen szolgáltatás esetében, és ezért a Viber is úgy alkotta meg a Moneytout, hogy a felhasználók ne férjenek hozzá mások személyes adatihoz a küldések során. És nem kell megadni a bankszámla azonosítóját sem, ugyanis a pénzküldés nem ilyen módon történik. A technológiai és a pénzügyi hátteret a nagy tapasztalattal rendelkező Libra Internet Bank és a Wirecard biztosítja. A küldött és fogadott összegek azonnal mozgásba lendülnek majd a tranzakció után. Amennyiben az embereknek valamilyen problémája akad a funkcióval, feltehetik a kérdéseiket a Moneytou saját csevegő botjának, ami a lehetőségekhez mérten mindent próbál majd megválaszolni.

Zárásul még azt el kell mondani, hogy a Moneytou minden szombaton akciós lesz 2019 végéig. Ezen a napon csak 49 forint lesz a tranzakciók alapdíja, így amikor lazít a barátokkal az ember, és például egy kocsmai számlát kell szétosztani, akkor mindenki kedvezőbb díj mellett tudja egyenlíteni a saját részét.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap