Ma érkezik az Alyx, itt van pár Half-Life speedrun

A világrekord múlandó dolog, de mindenki egyforma esélyekkel indul, hogy megszerezze.

Ma érkezik az Alyx, itt van pár Half-Life speedrun

Amikor megjelenik egy új játék, sokan a sztori feléig nem jutnak el, mert egyszerűen megunják a játékot és abbahagyják. A saját tapasztalatainkon kívül ezt könnyedén megvizsgálhatjuk szinte minden platformon, elég csak megnézni a globális összegyűjtött teljesítmények statisztikáit.

Vannak viszont olyan játékosok, akik konkrétan versenyt tartanak abból, ki tudja az adott címet a lehető leghamarabb végig vinni csalás nélkül, de akár a játék hibáit is kihasználva.

Minél régebbi egy játék, annál több trükk áll a rendelkezésre, amivel a profik másodperceket faraghatnak le. Mivel ez egy verseny, ezért sokan képesek csalni is, ám ezeket a játékosokat a speedrun közösség hamar kiközösíti és ezzel vége lesz a karrierjüknek.

A Half-Life: Alyx aprópóján összegyűjtöttem pár speedrunt, ami segíthet számunkra feleveníteni a játék helyszíneit. Viszont bámészkodni nem lesz időnk, hiszen gyorsabban fog a játékos egy-egy fejezetet elhagyni, mintsem sokszor egyáltalán felfognánk, hogy mi történik a képernyőn.

Maxam 15 napja állította be Half-Life speedrun rekordját, 34 másodperccel előzve meg a magyar Muty-t. A Half-Life egy átlag játékosnak körülbelül 12 óra befejezni, a mostani videó viszont bőven fél óra alatt lesz:

A dán maltemller 26 perc és 31 másodperc alatt fejezte be 5 nappal ezelőtt, szintén pár másodperccel Muty előtt a Half-Life: Blue Shiftet, ami alapjáraton 3 óra körül játszható ki. Legalábbis a hivatalos speedrunner oldal szerint. A helyzet viszont az, hogy tegnap Muty ezt megdöntötte.

Sőt, másik rekordot is sikerült Muty-nak begyűjtenie a héten és elég szép időt produkálnia a Half-Life: Opposing Force-ban, mivel lement 22 perc alá. Egy átlagos játékosnak ez körülbelül 5 óráig tartott volna.

Half-Life 2-ben maltemller vezet, 48 perc alatt kivitte a játékot, nekünk ez minden bizonnyal csak 13 óra után sikerült volna:

Érdekességként berakom még ezt a videót, ahol maguk a fejlesztők reagálnak egy ilyen speedrunra. Elmondják, hogy idővel javíthatták volna azokat a hibákat, amiket ezek a játékosok találtak, de nem lett volna értelme, hiszen más úgyse találkozik ezekkel, az ő szórakozásukat meg csak elrontanák.

Az Episode 1-nél már nincs akkora verseny a speedrun közösségben, de ott 4 óra helyett bebizonyították, hogy alig 34 perc alatt befejezhető a játék:

Az Episode 2 már nagyobb falat, hiszen 5 óra szükséges a halandóknak, hogy befejezzék. Az amerikai Maxxuss-t ez nem zavarja különösebben, 33 perc alatt rohan végig a játékon.

Mivel ezek a játékosok folyamatosan versenyeznek egymással, könnyen lehet, hogy akár órák múlva megváltozik az eredmény. Ezekben az eredményekben rengeteg játékos több éves munkája található és bár a legjobb eredményeket gyűjtöttem össze, ezek mögött számtalan kudarcos próbálkozás található.

Az összeállításhoz a speedrun.com adatbázisát használtam.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap