M.I. által irányított társunk lesz az Uncharted 4-ben

Nate bátyja, Sam csatlakozik hozzánk, és végig a mesterséges intelligencia fogja irányítani őt.

M.I. által irányított társunk lesz az Uncharted 4-ben

A következő GameInformer címlapján az Uncharted 4 figyel, ennek megfelelően a magazin hosszasan foglalkozik a játékkal. A cikk még nem jelent meg, de néhány információt azért már megtudtunk, leginkább az egyjátékos móddal kapcsolatban.

Három évvel járunk az Uncharted 3: Drake’s Deception után. Nathan Drake és Elena vidáman és békésen élik a kis életüket, ám egyszer csak megjelenik kedvenc kalandor-hősünk bátyja, Sam (magyar hangja Troy Baker, ugyebár). Nathan annyira megörül annak, hogy Sam él, és még infókat is hoz mindenféle érdekes régészeti leletről, hogy rögtön vissza is kapcsol kincskereső-üzemmódba, és közösen elindulnak egy nagy kalandra.

Sam szinte végig mellettünk lesz a kampány során, mint egy mesterséges intelligencia által irányított társ - hasonlóan Ellie-hez a The Last of Usból. A Naughty Dog csapatát kifejezetten az érdekelte, hogy mire lenne képes Nate, ha egy olyan társ lenne mellette, aki hozzá hasonló ügyességgel és képességekkel rendelkezik. Ettől függetlenül egyébként Sam irigyli Nate képességeit, amit sokszor hangsúlyozni is fog, és ez állandó feszültséget jelent majd a két karakter között. Meg az is, hogy Sam sokszor túlságosan meggondolatlanul cselekszik.

Úgy tűnik, hogy a történet a PlayStation Experience-en bemutatott jelenet környékén kezdődik majd, amikor is a két testvér egy kalózok által alapított misztikus kolóniára, Libertaliába akar eljutni. Innen aztán - a sorozat szokásainak megfelelően - különböző tájakra elvetődünk: lesznek havas és városi pályák is. Külön érdekesnek tűnik, hogy a történet során a tesóknak egy másik kincsvadász-páros ellen is versenyezniük kell: ők Rafe és Nadine, és vélhetően komoly szerepük lesz a sztoriban.

Ahogy azt a játékmenet-bemutatóban is láttuk tavaly, a pályák jóval tágasabbak és nyitottabbak lesznek, a fejlesztők igyekeznek visszavenni a linearitásból, és több teret engedni a játékmenetnek. Az biztos például, hogy Nate új képességeket és eszközöket kap a

kincsek megtalálására, ráadásul néhány leleten még nyomokat is találhatunk majd, melyek segítenek megtalálni a következőt.

Megtudtuk továbbá, hogy az Uncharted 4-en már a harmadik rész megjelenése óta dolgoznak, de csak a The Last of Us DLC-jének megjelenése után állt rá a teljes csapat. Ezen kívül: a multiplayer mód is biztosan visszatér!

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward