Lezárult a Duke Nukem körüli jogi csata

Befejeződött a Duke körüli hercehurca, minden jog a Gearboxnál marad.

Lezárult a Duke Nukem körüli jogi csata

Lezárultak a Duke Nukem-franchise körüli jogi harcok, a végeredmény pedig tulajdonképpen nem annyira meglepő: a Gearbox a teljesen jogos, végleges tulajdonos.

De mi is történt? Történetünk úgy kezdődött, hogy a 3D Realms eladta a Duke Nukem jogait szőröstül-bőröstül a Gearboxnak. A Gearbox befejezte a Duke Nukem Forevert és megjelentette a játékot. Ezt követően azonban a 3D Realms-t megvásárolta a dán Interceptor, és belevágott a Duke Nukem Mass Destruction elkészítésébe.

Miután a Gearbox kiküldött egy felszólítást, hogy ezt azért mégsem kéne, elindult a harc a bíróságon, de közben az Interceptor megváltoztatta a játék nevét Bombshellre. Az Interceptor vezetője azt nyilatkozta, teljesen jóhiszeműen vásárolták meg a 3D Realms-t, és szintén jóhiszeműen vágtak bele a Duke Nukem Mass Destruction fejlesztésébe.

(Ezen a ponton nem lennék meglepődve, ha a két öreg zsivány, George Broussard és Scott Miller ejtette volna át a vásárló Interceptort, de mivel ez csak a saját személyes sejtésem, gyorsan zárójelbe is teszem.)

Minden esetre a három fél most meg tudott állapodni bíróságon kívül azzal a végeredménnyel, hogy nyilvánvalóan minden jog a Duke Nukemmel kapcsolatban a Gearboxot illeti meg. "A Duke jövőjének érdekében úgy gondoljuk, mindenképpen jobb, ha egy otthona van a franchise-nak, és az a Gearbox. Hatalmas Duke-rajongóként alig várjuk, hogy kiderüljön, milyen jövőt szán a Gearbox a Királynak. Mi pedig továbbra is dolgozunk a saját játékunkon, a Bombshellen." - nyilatkozta Mike Nielsen, a 3D Realms jelenlegi vezetője.

Hogy mi lesz a Duke jövője? Randy Pitchford, a Gearbox vezetője éppen pár hete beszélt arról, hogy szeretne egy új Duke-játékot, de ehhez egy külső fejlesztőcsapat segítségére lesz szükség.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward