Shop menü

LEZAJLOTT AZ ÉV ELSŐ STATE OF PLAY ESEMÉNYE

Ezúttal a PS VR2 és a Suicide Squad kapott nagyobb figyelmet.
Török Roland
Török Roland
Lezajlott az év első State of Play eseménye

A Sony a State of Play eseményeivel a Nintendohoz hasonlóan próbálja időről-időre kicsit felkavarni az állóvizet. Ezek az online események remek lehetőséget nyújtanak arra, hogy nagy figyelem mellett érkezzenek új bejelentések és frissítések a PlayStation háza tájára. 

Ahogy várható volt, a PS VR2 külön szekciót kapott az eseményen. Az első játék, amiből ízelítőt láthattunk az a szemüvegre érkező vadnyugati hangulatot árasztó zombis és szörnyes The Foglands volt. A játékban természetesen nagy szerepet fog kapni a lőfegyverünk, de a közelharci támadások is hatékonyak lesznek. 

A Green Hell már számtalan más platformon is bizonyított, most viszont a PS VR2-es kedvcsinálót is megkaptuk belőle. 

Az nDreams új játéka biztosan egy érdekes cím lesz, már csak azért is, mert egy veterán VR csapatról van szó. Az egyedi szín- és képi világot mutató Synapse úgy tűnik, hogy egy mágiával átszőtt akciójáték lesz, ahol az „Erő” segítségével a környezetünket is kihasználhatjuk. Valamikor 2023-ban érkezik. 

Az Archiact egy sci-fi címmel köszönt be az eseményre, ez lesz a Journey to Foundation. Az Asimov könyveire épülő játékban nem csak lövöldözést, de a környezettel való interakciót is átélhetjük.  

Ismét egy veterán VR csapat nevez be a PS VR2-re, a Skybound Games pedig ki fogja használni az eszköz beépített szemkövető rendszerét. A Before Your Eyes játékmenetében ugyanis kulcsfontosságú lesz az, hogy hová és mikor nézünk. Ezen kívül a pislogásnak is fontos szerepe lesz, minden egyes szemhunyással ugyanis ugorni fogunk az időben. A melankólikus játék témája éppen ezért az idő múlása lesz. 

A PS VR2 játékok után a Bungie Destiny 2 új kiegészőjéről szólt, ami továbbviszi a régóta futó sorozat történetét. A Lightfall február 28-án lesz elérhető. 

Aki a kicsi békésebb szigetkalandra vágyna, annak a Tchia lehet a kedvére. A játék március 21-én érkezik, és a PS+ Extra/Premium része lesz. 

A Tetris Effect készítői egy érdekes projekttel jelentkezik, ez a Humanity. A puzzle játék célja, hogy az embereket vezessük el a kijárat felé. A játék limitált demója már mától játszható, ám a megjelenés májusra várható. 

A sztoriorientál ritmus játék, a Goodbye Volcano High már régóta ismert készülő cím, a megjelenési dátuma viszont június 15. lesz. 

Mozgásban láthattuk az új Naruto X Boruto Ultimate Ninja Storm Connections-t is. 

Új kockás RPG játék várható, ez pedig a Baldur’s Gate 3, ami augusztus 31-én jelenik meg. 

A Wayfinder egy olyan multiplayer RPG lesz, ahol egy színes, de veszélyes világba kerülhetünk be. A különböző kihívásokkal kecsegtető címben küldetéseket teljesíthetünk, illetve dungeonokban is mászkálhatunk. A játék bétájára a hivatalos oldalon lehet feliratkozni. A várható megjelenés valamikor év vége lesz, és ingyenes címként lehet majd játszani vele. 

A Street Fighter 6 egy nagyon várt folytatása a legendás verekedős sorozatnak, az új videóban többek között Zangiefet nézhettük meg, ahogy pusztít az arénában. Szerepet kapott még Lily és Cammy is. A játék június 2-án érkezik. 

A Capcom természetesen nem hagyja pihenni a Resident Evilt, így az újragondolt RE4 is megjelent a műsorban. Érdekesség, hogy a játék ingyen fogja megkapni a PS VR2 támogatását, így március 24-én többféle módon is belemélyedhetünk Leon kalandjaiba. 

A Suicide Squad Kill the Justice League lehet egy nagyon jó, vagy egy nagyon gagyi játék is, de az biztos, hogy nehéz lesz elmenni mellette szó nélkül. A Rocksteady mindenesetre ért az ilyen jellegű játékokhoz, reméljük az ő nevük garancia lesz a sikerre és nem kapunk egy Gotham Knights szerű középszerű címet. Május 26-án megtudjuk, mivé lesz a játék. 

Ennyi lett volna a State of Play, természetesen az itt felsorolt játékok egy része érkezni fog PC-re, Xboxra vagy akár Nintendo Switch-re is.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére