Lett olcsó iPhone, csak nem újdonság révén

Minden eddiginél kedvezőbb áron lehet hozzájutni az iPhone XR-hez, az iPhone 8-hoz és a Watch Series 3-hoz is.

Lett olcsó iPhone, csak nem újdonság révén

Az Apple bemutatta az új generációs eszközöket, és az újdonságok érkezése mellett arról is lehetőségünk van beszámolni, hogy a vállalat megtartotta több korábbi eszközét is a kínálatában, amelyek kedvezőbb ár-érték mutató mellett vásárolhatóak meg ezen túl.

Régóta szólnak arról hírek, hogy lesz olcsóbb iPhone, és bár ezt nem egy új modell révén, de végül is megadta az Apple a vásárlóknak azzal, hogy nem vette ki az iPhone 8-at a kínálatából, hanem tovább csökkentette az árát. Az iPhone 8 esetében ez már a második árvágás volt, ami egyáltalán nem megszokott az Apple berkeiben. Ez az okostelefon még 2017-ben mutatkozott be, és nagyon sokat adtak el belőle a maga idején is, de az újabb árcsökkentésnek köszönhetően továbbra is népszerű maradhat. Ezt az okostelefont már mindössze 450 dollárért meg lehet vásárolni az Egyesült Államokban, a hazai ára pedig 188 ezer forintra mérséklődött a korábbi 240 ezer forintról.

Galéria megnyitása

És tekintve, hogy az iPhone 8 valószínűleg még legalább kettő nagyobb iOS frissítést megkaphat, a teljesítményére pedig ennyi idő után sem lehet különösebb panasz, igazából nem sok érv szól ellene. Már amennyiben valaki mindenképpen az Apple kínálatából szeretne egy mobilt minél olcsóbban. Itt még megvan a sokak által kedvelt Touch ID, és mivel az iPhone 8 Plus is elérhető maradt, így a 4,7 colos kijelzővel sem feltétlenül kell beérni. Az iPhone 8 Plusért 228 ezer forintot kell majd leszurkolni az eddigi 280 ezres ajánlott fogyasztói ár helyett. Apró negatívum, hogy a 256 GB-os tárhellyel már nem lehet megvenni, viszont érkezett a 64 GB-os opció mellé 128 gigás, és ennek csak 20 ezer forint a felára. Korábban, akik nem akarták beérni a 64 GB-tal, 60 ezer forint kifizetésére kényszerültek a nagyobb tárhelyért – persze 128 GB helyett akkor még 256 GB járt.

Az iPhone XS és XS Max kiesett a kínálatból az iPhone 11 felhozatal megjelenésével, az iPhone XR viszont maradt. Az Apple a bemutató során elmondta, hogy ez az okostelefon óriási népszerűségnek örvendett, és most, hogy még olcsóbb is lett, valószínűleg újabb érdeklődők figyelmét keltheti majd fel. Ezért az okostelefonért az Egyesült Államokban már csak 600 dollárt kell fizetni, Magyarországon pedig a korábbi 300 ezer forintos ajánlott fogyasztói ár 248 ezer forintra csökkent. És korábbi iPhone modellek beszámításával pedig még tovább lehet csökkenteni az árat, ha valaki azonnal meg szeretne válni az addig használt iPhone-jától, akkor ez jó lehetőséget jelenthet.

Galéria megnyitása

Az iPhone XR lényegében még ma is csúcsteljesítményt tud nyújtani, és az átlagos életciklusa alatt biztosan nem fut majd ki az iOS támogatásból, szóval abszolút jó üzletet lehet vele csinálni. Persze olcsónak nem nevezhető, de aki Apple mobilra vágyik, az nagyon nem nyúlhat vele mellé, csak a kamera terén kell jelentősebb áldozatot hoznia a vásárlóknak. Mindössze annyi negatívummal kell itt kalkulálni, hogy a kínálatból a cupertinói alakulat kiradírozta a 256 GB-os változatot, szóval ezt a továbbiakban már hivatalosan nem lehet kapni, be kell érni a 64 vagy a 128 gigás modellek valamelyikével.

És az Apple Watch Series 5 érkezésével az okosórák kínálatában is bekövetkezett némi változás. Az előző generációs viselhető kiegészítő, az Apple Watch Series 4 kifutott, teljesen lekerült a kínálatról, és a helyébe az újdonság lépett. A Watch Series 3 viszont maradt a paletta része, és természetesen ennek is mérséklődött az ára. Ez a készüléket már 200 dollárért haza lehet vinni az USA-ban, itthon pedig 78 ezer forintra esett az ára a generációváltással, ami igazán komoly árvágásnak tekinthető, hiszen korábban még 103 ezer forintot kellett ezért leszurkolni. Csaknem 25 százalékot faragott az hazai áron az Apple.

Galéria megnyitása

A cupertinói alakulat valószínűleg a kereslet élénkítésének érdekében csökkentette jelentősen a korábbi készülékek árait, illetve hagyta meg a palettán még az iPhone 8 generációt is. Kíváncsian várjuk, hogy az ünnepi időszak mit hoz majd az Apple számára, ugyanis az elmúlt negyedévekben eléggé gyengén szerepelt az okostelefonok tekintetében.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap