Lenovo IdeaPad S12: akár Nvidia Ion-nal is

A Lenovo illetékesei végre hivatalosan is bejelentették az IdeaPad S12-es típusjelzéssel ellátott újdonságot, amelyről már rengeteg pletykát olvashattunk. A friss termék a netbookok többségével ellentétben nem 10 hüvelykes, hanem 12,1 hüvelykes kijelzővel bír, amely 1280 x 800 pixeles natív felbontás mellett üzemel, míg a 10 hüvelykes netbookok esetében általában 1024 x 600 pixeles natív felbontás van jelen. Az IdeaPad S12-est igazság szerint nehéz a megfelelő kategóriába helyezni, a terméket legtöbb esetben csak „ultra hordozható” konfigurációként emlegetik.

Lenovo IdeaPad S12: akár Nvidia Ion-nal is

A Lenovo illetékesei végre hivatalosan is bejelentették az IdeaPad S12-es típusjelzéssel ellátott újdonságot, amelyről már rengeteg pletykát olvashattunk. A friss termék a netbookok többségével ellentétben nem 10 hüvelykes, hanem 12,1 hüvelykes kijelzővel bír, amely 1280 x 800 pixeles natív felbontás mellett üzemel, míg a 10 hüvelykes netbookok esetében általában az 1024 x 600 pixeles natív felbontás a jellemző. Az IdeaPad S12-est igazság szerint nehéz a megfelelő kategóriába helyezni, a terméket legtöbb esetben csak „ultra hordozható” konfigurációként emlegetik.

Az új IdeaPad természetesen nem csak a fentiek miatt mondható különlegesnek, hanem azért is, mert a termék nem csak a szokásos Intel GMA 950 + Atom processzor „kombóval”, hanem az Nvidia ION platformjával is elérhető lesz az üzletek polcain. A teljes méretű billentyűzettel ellátott konfigurációban egyébként egy 1,6 GHz-en üzemelő Intel Atom N270-es processzor lesz jelen, amelyhez 1 GB-nyi rendszermemória, 160 GB-os, 250 GB-os vagy 320 GB-os merevlemez és három- vagy hatcellás akkumulátor társul. Az Intel GMA 950-es videó vezérlővel ellátott rendszer nem lesz alkalmas HD videók lejátszására (maximum alacsony bitrátájú 720p-s állományokkal birkózhat meg), de amennyiben az Nvidia ION platformra épülő modellt választjuk, akkor egy GeForce 9400-as integrált videó vezérlőt kapunk, amely akár az 1080p-s HD videókkal is képes lesz megbirkózni. Az Nvidia ION változatnál további előny, hogy a nagyobb grafikai teljesítmény mellett a Windows 7 effektjeit is élvezhetjük majd. Ez utóbbi rendszer egyébként „Windows 7 Ready” minősítéssel kerül forgalomba.

Az IdeaPad S12-es modellek négy az egyben kártyaolvasóval, Express Card slottal, Ethernet csatlakozóval, valamint WiFi és Bluetooth adapterekkel egyaránt bírnak. Az operációsrendszer szerepét egy előtelepített Windows XP SP3-as példány fogja betölteni. Az IdeaPad S12 Intel videó vezérlővel ellátott változata már a jövő hónap folyamán megjelenhet kereskedelmi forgalomban, a termék alapára 449 dollár lesz. Az újdonság fekete és fehér színben lesz elérhető. Az Nvidia ION platformra épülő verziók majd csak valamikor a nyár közepe- illetve vége felé érkeznek, és valamivel drágábbak is lesznek, ám erről egyelőre nincsenek pontos információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward