Lencsevégen az MSI következő generációs videokártyái

Az újdonságok az MSI TwinFrozr IV-es videokártya hűtőjét kapják meg és némi tuningon is átesnek.

Lencsevégen az MSI következő generációs videokártyái

Az AMD következő generációs asztali videokártyáinak első két hulláma hamarosan megérkezik, ahogy egyik korábbi hírünkben arról már beszámoltunk.

A friss videokártyák között első körben a Radeon R9-280X, R9-270X és R7-260X modelleket találjuk, amelyek referencia változatait már megcsodálhattuk. Most a külföldi forrásoknak köszönhetően pedig az is kiderül, hogy néz ki az MSI egyedi hűtéssel ellátott Radeon R9 280X Gaming és Radeon R9 270X HAWK típusú videokártyája.

A PDF dokumentumból kiollózott fotón az előtérben a Radeon R9 270X HAWK látható, mögötte pedig a Radeon R9 280X Gaming pózol, amelyen egy CrossFire csatlakozó is helyet kapott. Ilyesmi, azaz külső CrossFire csatlakozó Radeon R9 290X-en már biztosan nem lesz.

A kép nagyítható!
A kép nagyítható!

A két új videokártya az MSI egyedi tervezésű, TwinFrozr IV-es típusjelzéssel ellátott kétventilátoros megoldását kapja, ami halkabban és hatékonyabban hűti a GPU-t, mint a referencia videokártya hűtők - és emellett látványnak sem utolsó. Ez a hűtő az MSI egyes GeForce 700-as sorozatú videokártyáin már régóta jelen van, így sokak számára ismerős lehet.

Az R9 280X Gaming modellből a jelek szerint kétféle változat érkezik: az egyik referencia órajeleken, a másik pedig gyárilag megemelt órajeleken üzemelhet. Az R9 270X HAWK ezzel szemben már egyféle kiadásban érkezik és minden bizonnyal a legkomolyabban tuningolt R9 270X videokártyák táborát erősíti majd.

Az új videokártyák pontos tulajdonságai egyelőre nem ismertek, sőt, azt sem tudható, hogy az újdonságok pontosan mennyivel lesznek drágábbak referencia felépítéssel érkező társaiknál. Mivel a megjelenés időpontja már nincs messze, így nem kell sokat várni arra, hogy lehulljon a lepel a most még homályos részletekről

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward