Lencsevégen a RYZEN 7 4700G, az új asztali APU generáció csúcsmodellje

Az AMD egy igazán ütős APU egységet mutathat be asztali fronton, amely 8 maggal és 16 szállal büszkélkedhet.

Lencsevégen a RYZEN 7 4700G, az új asztali APU generáció csúcsmodellje

Az AMD következő generációs asztali APU egységeit, amelyek már a Renoir lapka köré épülnek, sokan várják. A legfrissebb fotó és információk alapján talán már nincs messze az újdonságok rajtja, ugyanis a VideoCardz forrásai szert tettek egy RYZEN 7 4700G fotóra, azaz sikerült lencsevégre kapni az új APU generációs csúcsmodelljének kereskedelmi forgalomba szánt kiadását.

Galéria megnyitásaAz AM4-es foglalatba illeszkedő APU egység természetesen 7 nm-es csíkszélességgel készül, processzormagjai a ZEN 2 architektúrát használják, míg az iGPU a VEGA GPU architektúra köré épül, ám a NAVI médiamotorjait is bevetheti.

A 8 maggal és 16 szállal rendelkező APU magonként 512 KB-nyi másodszintű gyorsítótárat kapott, míg a harmadszintű megosztott gyorsítótár mérete 2 x 4 MB, ugyanis két CCX tömböt használhat a termék. A processzormagok esetében 3,6 GHz-es alap- és 4,45 GHz-es maximális boost órajel van érvényben. Az iGPU várhatóan 8 CU tömbbel, azaz 512 stream egységgel rendelkezik, ami az előző generációhoz képest visszalépés, hiszen ott még 11 CU tömb állt rendelkezésre. Igen ám, de most az iGPU órajelét is alaposan megnövelik, így akár 2,1 GHz-es órajelig is emelkedhet a boost órajel, ami segíthet leküzdeni a Picasso APU egységek „CU előnyét”. Utóbbiaknál 11 CU és 704 stream processzor állt munkába, a boost órajel pedig 1,4 GHz-ig emelkedhetett. Memóriatámogatás terén kétcsatornás DDR4-3200 MHz-es megoldásra számíthatunk.

Az új lapka az 100-000000146-os OPN kódot használja, amiről korábban már az Igor’s Lab is beszámolt. Az új APU egység 65 W-os TDP kerettel rendelkezik majd, arról azonban még nem esett szó, rendelkezik-e PCI Express 4.0-s támogatással, vagy sem, pedig ez is fontos részlet lehet.

Árazás terén a 200-250 dollár közötti sávba várható az első nyolcmagos asztali AMD APU, pontosabb információ azonban csak később érkezhet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap