Lemondott Jack Tretton, a SCEA feje

Március 31-ével leköszön a Sony Computer Entertainment America feje, Jack Tretton.

Lemondott Jack Tretton, a SCEA feje

Március 31-ével leköszön a Sony Computer Entertainment America feje, Jack Tretton. A Sony nyilatkozata szerint a távozása közös megegyezés eredménye a cég és Tretton között. Úgy döntöttek nem hosszabbítják meg a szerződését. Az utódja Shawn Layden lesz, aki jelenleg a Sony Network Entertainment Internationalnél van vezető beosztásban (vezérigazgató, COO), április 1-én veszi át a stafétát.

Tretton arca ismert minden játékvilágban jártas embernek, hiszen szinte mindig ő vezette a legnagyobb előadásokat és prezentációkat az SCEA színeiben, magabiztos fellépésének és jó humorának hála a PlayStation platform egyik arcát testesítette meg.

"Nagyon sokat adott számomra az elmúlt 19 év a SCEA-nál" - írta Tretton egy sajtóközleményben. "Nagyon fog hiányozni a roppant tehetséges emberekből álló csapatom a SCEA-nál és a rajongók szeretete, de nagyon izgatottan vágok bele a karrierem következő fejezetébe."

"Szeretném megköszönni a beosztottaknak, partnereknek és vásárlóknak a rendíthetetlen elkötelezettségüket a PlayStation márka iránt és a rajongóknak, hogy támogatásuknak hála, az elmúlt két évtizedben új magasságokba törhettünk a szórakoztatásban innovációinkkal. Úgy hagyom el a PlayStationt, hogy az ereje teljében van, és fényes jövő van kilátásban a 'PlayStation Nation' előtt."

Az utód Layden is már 15 éve a cégnél van, ő a SNEI egyik alapítója (2010), azelőtt pedig a Sony Computer Entertainment Japan elnöke volt. Eltöltött 8 évet a SCE Worldwide Studiosnál Londonban, mint a nemzetközi szoftverfejlesztő részleg feje.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward