Lemondott a Square Enix főnöke

Nagy veszteségekkel zárta üzleti évét a Square Enix, melynek főnöke Yoichi Wada benyújtotta lemondását.

Lemondott a Square Enix főnöke

A ma kiadott üzleti előrejelzést követően lemondott a Square Enix főnöke, Yoichi Wada, aki 2000 óta vezette a céget. Helyét valószínűleg Yosuke Matsuda fogja átvenni. Az új elnököt júniusban fogják hivatalosan megválasztani.

A legutóbbi üzleti évet a cég rendkívüli veszteségekkel zárta, a befektetőnek tartott jelentés alapján ennek oka az volt, hogy konzolos játékaik nem voltak eléggé kelendőek a nyugati országokban. A cég nagy reformok és átalakítások elé néz, melyek költsége közel 70 millió Font lesz. Bár a gyenge konzolos eladások az okai az átalakításoknak, maguknak a reformoknak a költségei lesznek azok, amit nagymértékben megnövelik a veszteségeket. A cég 24,24 millió Fontos profitra számított, de 90 millió Fontos veszteségük lesz.

Az elmúlt üzleti évben a kiadó olyan címeket adott ki, mint a Sleeping Dogs, a Hitman: Absolution és a nemrég megjelent Tomb Raider.

A Square Enix jövője Final Fantasy játékokkal telített lesz: jön a Lightning Returns: Final Fantasy 13, a Final Fantasy 10 és a 10-2 HD, a megbukott MMO-t is újraélesztik Final Fantasy 14: A Realm Reborn címmel, és ott van még a rejtélyes Final Fantasy Versus 13 projekt is. A cég fogja kiadni az Eidos Montreal új Thief játékát 2014-ben, de mivel a pontos dátum még nem ismert, lehet, hogy ez már a következő utáni üzleti évben fog megtörténni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward