Lelőtték a Metro 2033-filmet, nem működött amerikanizálva

A jogok visszaszálltak a regény írójához, most új partnert keres a filmhez.

Lelőtték a Metro 2033-filmet, nem működött amerikanizálva

Az MGM még 2012-ben vásárolta meg a Metro 2033 regény megfilmesítési jogait, miután a játékoknak köszönhetően a könyv is egyre népszerűbbé vált nyugaton. A játékhoz hasonlóan a film is az első könyv eseményeit követte volna, azonban a forgatókönyvíró F. Scott Frazier megpróbálta amerikaiasítani, és áttenni a sztorit Washingtonba. Ez azonban úgy látszik, nem jött be.

Dmitry Glukhovsky, a könyv szerzője elmondta, hogy mivel semmit nem sikerült kihozni a projektből, a jogok visszaszálltak hozzá, és most egy új partnert keres a film megvalósítására, amire főleg akkor lehet esély, ha a Metro Exodus nagyot tud ütni a nyugati piacokon.

Glukhovsky elárulta, hogy a Metro története egyszerűen nem működik Washingtonban. "Nem működnek a nácik, nem működnek a kommunisták, és főleg nem a Dark One-ok. Washingtonban rengeteg a fekete ember, az én történetem pedig a Dark One-okkal az általános idegengyűlöletről, xenofóbiáról szól, nem az afrikai amerikaiakról."

"A Dark One-okat le kellett cserélniük valamiféle véletlenszerű szörnyetegekre, de ha ezek nem tűnnek emberinek, akkor a xenofóbia, mint történeti elem egyáltalán nem működik, pedig megrögzött internacionalistaként ez számomra nagyon fontos" - folytatta Glukhovsky.

Az író szerint arról van szó, hogy az amerikai producerek félnek olyan filmet készíteni, ami Moszkvában játszódik, mert az amerikai történeteket jobban át tudja élni a közönség. Azonban abban reménykedik, hogy mivel a játékok és a könyvek is sikeresek, a producerek látni fogják, hogy a mai világban már egyre inkább vevő a közönség egy moszkvai sztorira, hiszen pont a helyszín adja meg az egyediségét.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap