Lelőtte a LucasFilm a rajongói Star Wars Battlefront 3-at

A Star Wars: Galaxy in Turmoil néven rajongók által készített Battlefront 3-at lelőtték a LucasFilm jogászai.

Lelőtte a LucasFilm a rajongói Star Wars Battlefront 3-at

Mindössze pár hónapja írtuk meg az örömhírt, hogy az orosz Frontwire a Star Wars Battlefront 3 kiszivárgott elemeiből és saját maguk által kreált anyagokból komolyan elkezdett dolgozni az el nem készült játék feltámasztásán. Az alkotás már meg is kapta a Star Wars: Galaxy in Turmoil nevet, és úgy tűnt, hogy tényleg lehet belőle valami.

Sajnos ezeknek a reményeknek a mai nappal vége: a Frontwire bejelentette, hogy a LucasFilm hivatalos jogi felszólítást küldött a játék fejlesztésének befejezésére, hiszen az jogtalanul használja fel a cég szellemi termékeit.

A felszólításban a LucasFilm hangsúlyozza, hogy jelenleg hivatalosan csak az Electronic Arts készíthet Star Wars-játékokat, és a kiadó úgy véli, a Galaxy in Turmoil negatívan befolyásolná az általa készített Star Wars Battlefront-sorozatot.

Tony Romanelli, a Frontwire vezetője elmondta, hogy egy ideig próbáltak megegyezni a LucasFilmmel és az Electronic Arts-szal, győzködve őket arról, hogy ez valójában csak egy kis projekt a rajongók számára, de egyik fel sem adta be a derekát, így végül a Galaxy in Turmoil fejlesztését fel kellett függeszteni.

Ezzel együtt Romanelli nem hibáztat senkit: "A Star Wars egy rendkívül értékes brand. Nem is számítanék másra a LucasFilmtől, mint hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje a szellemi tulajdonát".

A srácok persze kissé szomorúak, de már előálltak egy tervvel: a játékot így is elkészítik, csak éppen Star Wars-elemek nélkül. Elmondásuk szerint van egy rakás házon belül készített programkódjuk, grafikai elemük és hangjuk, amiket fel tudnak használni. A tervek szerint egy teljesen új univerzumban játszódó, 64-fős multiplayerre kihegyezett anyag lesz, melyhez készítenek egyjátékos kampányt is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward