Lélektelen volt a Doom 4

Ezért kukázták a projektet...

Lélektelen volt a Doom 4

A Doom, a Quake és a Rage címekért felelős id Software most először volt hajlandó nyilatkozni arról, hogy miért kukázták a Doom 4 korábbi verzióit. A Bethesda marketing fejese, Pete Hines szerint az első Doom 4 egyszerűen csak nem volt Doom 4.

"Nem volt kerek" - tette hozzá Tim Willits. "Nem arról van szó, hogy csúnyák lettek volna az artok vagy rossz a programkód. Minden játéknak lelke, szelleme van. Amikor játszottatok a Rage-dzsel, annak is volt szellemisége. A Doomban viszont ez nem volt ott, nem volt személyisége. Egy kicsit talán skizofrén is volt, mintha nem tudná magáról eldönteni, hogy mi legyen. Mindenki tudja milyen a Doom feeling, ezt nagyon nehéz megfogalmazni."

Az id még 2011 végén kezdett bele a Doom 4 egy új verzióján való munkába, miután a Rage nem produkált biztató eladásokat. A Rage folytatását még a bölcsőjében megfojtották és a DLC támogatást is visszább vették.

Aztán ismét ránéztek arra, amit alkottak és azt mondták: "Hát fiúk... Nem rossz, nem rossz, de van elég jó?"

"Csinálhatsz egy játékot és mondhatod, hogy nem rossz, de nem olyan jó, mint amilyennek egy Elder Scrolls játéknak lennie kell. A kettő között nagy különbség van ugyanis. Nem fantasztikusan különleges, nem áll leejtős. Nem az, amire a játékosok ennyit vártak. Úgy kell érezniük, hogy ez tökéletesen megérte a várakozást."

Ezen törik tehát magukat az id-nél, hogy ismét kitágítsák a határokat és ne egy olyan projekttel hozakodjanak elő, ami még mindig a '90-es években van megragadva. A Doom 4-et 5 éve jelentették be először. Aztán 2011-ben arról pletykáltak, hogy felfüggesztették a fejlesztést, pedig valójában akkor indították újra. Jó néhány koncepciós rajz kiszivárgott, amikről később kiderült, hogy a korábbi kukázott verzióhoz tartoztak. A dizájn rendező Matthew Hooper ezt meg is erősítette, hozzátéve, hogy a Doom 4 egészen más lesz, mint amilyet a kikerült képek sugallnak. Reméljük a 2014-es QuakeCon-on már mutatnak is valamit, mert idén majdnem ugyanazt kaptuk, mint a tavalyi QuakeCon-on Doom fronton.

Ennél valami jobbra számíthatunk tehát...

Galéria megnyitása grid_on

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward