Leépítésekre készül a Capcom?

Az európai munkatársak felét elbocsáthatják

Leépítésekre készül a Capcom?

A brit MCV kereskedelem magazin szerint a Capcom arra készül, hogy leépítse európai munkatársainak több mint a felét. Az átszervezések részeként több munkakört is össze fognak vonni. Az elbocsátások oka, hogy a kiadó nagy költségvetéssel készült sikerszériáinak legújabb részei nem hozták a várt eredményeket.

"Az amerikai részleg átszervezését követően a Capcom európai szervezete jelenleg kiértékelés alatt áll. Ennek oka, hogy biztosítani tudjuk a cég kedvező pozícióját, amiből hasznára tudja fordítani a változó piaci feltételeket, amelyekkel az ipar szembesül" - mondta a Capcom egyik szóvivője.

A szeptemberben kiadott üzleti jelentések szerint nehéz év áll a veterán japán kiadó mögött. Bár a cég bevételei összességében megnőttek, a játékrészleg 50%-os csökkenést produkált. A DmC: Devil May Cry és a Lost Planet 3, melyet nyugati fejlesztőkkel készíttettek el, nagyon gyengén indult. A nagy költségvetéssel készült és agyonmarketingelt Resident Evil 6 sem hozta a megjósolt 7 milliós eladást, annak ellenére, hogy elkészítésében 600 fő vett részt a különböző Capcom stúdiókban. Ez különösen nagy katasztrófa a cégre nézve, mivel a Resident Evil mindig is a kiadó legmegbízhatóbban teljesítő sikerszériái közé tartozott.

A cég azt is elismerte, hogy nem hozták ki elég gyorsan a DLC-ket a legnagyobb címeikhez, így a digitális piacon lemaradtak a konkurencia mögött. Vannak még azért reményteljes darabok a kiadó tarsolyában: a Revelations című Resident Evil spin-off jó úton halad afelé, hogy az Xboxos és PlayStationös verzióival hozza a jóval szerényebbnek jósolt bevételeket, és az új RPG sorozat, a Dragons Dogma is igen jól kezdett. A kizárólag 3DS-re megjelent Monster Hunter 4 továbbra is jól fogy, mint mindig, és az Xbox One megjelenésével együtt érkező Dead Rising 3 is kedvező fogadtatásra számíthat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward