Leépítések után is nagy csapat dolgozik a The Old Republicon

A Star Wars: The Old Republic csapatát kicsit megnyirbálták, de még így is sokan maradtak.

Leépítések után is nagy csapat dolgozik a The Old Republicon

A BioWare két alapító nagyfőnöke, Greg Zeschuk és Ray Muzyka még a múlt héten jelentették be, hogy átalakítják a Star Wars: The Old Republicon dolgozó csapat felépítését, ami egyben azzal is jár, hogy több alkalmazottat elküldenek. Ennél részletesebben nem számoltak be a leépítésekről, így azt sem tudjuk, hogy pontosan mennyi fejlesztőt távolítottak el. Muzyka és Zeschuk pusztán dicsérte a csapat eddigi munkáját, és mindenkit biztosítottak arról, hogy a The Old Republic frissítésének üteme semmiben nem fog változni.

Később a játékosok aggódását látva a BioWare Austin egyik designere, Emmanuel Lusinchi nyilatkozott a dologgal kapcsolatban. Elmondása szerint nem kell kétségbeesni, a The Old Republicon ugyanis még így is hatalmas csapat dolgozik, az egyik legnagyobb az iparban. A frissítéseket már több, mint egy évre előre megtervezték, és megfelelő ütemben el is készítik őket, mindezt úgy, hogy igyekeznek hallgatni a játékosok visszajelzéseire.

Lusinchi úgy véli, a játékosokat általában nem érdekli a csapat összetétele, vagy az, hogy hány főt foglalkoztat a cég. Azok számára azonban, akiket mégis, a designer elmondta: a jelenlegi gazdasági helyzetben a nagy csapatokat és nagy költségvetést igénylő MMO-k helyzete különösen sötét. Éppen ezért, habár nehéz látnia, ahogy kollégák mennek el a csapattól, úgy véli, mindenki hasonló problémákkak küzd.

Ráadásul a Star Wars: The Old Republic előfizetői bázisa folyamatosan apad: májusban már 400 ezerrel játszottak kevesebben, mint a karácsonyi időszakban. Lusinchi ezzel kapcsolatban elmondta, az előfizetők száma még így is annyi, hogy sok konkurens megirigyelné.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward