Leépítések a Lionheadnél

A Fable: The Journey nem teljesített jól, és a következő Lionhead projekthez kevesebb emberre van szükség.

Leépítések a Lionheadnél

A Fable: The Journey fejlesztője, a Lionhead hamarosan leépítésekre számíthat. Már elkezdődött a konzultációs folyamat, és a stúdió tulajdonosa, a Microsoft arra számít, hogy a munkaerő kevesebb mint 10%-a fog távozni. A konzultáció során az érintett munkatársaknak igyekeznek a Microsoft Studios berkein belül új munkahelyet találni.

A hír mindössze öt nappal az exkluzívan Kinectes Fable: The Journey megjelenése után érkezett. A játék eddig nem teljesített túl jól, a brit toplistákon mindössze a 37. helyre sikerült felkúsznia, és a kritikusoktól is többnyire közepes értékeléseket kapott. A Lionhead most új projektekbe kezdhet, amelyekhez azonban kisebb csapatra van szükség.

"Jelenleg van néhány pozíció, melyeknél fennáll annak kockázata, hogy redundánsak, és az érintett munkatársakat ma értesítettük is erről. Ezekben a nehéz időkben az érintettekkel szoros együttműködésben dolgozunk azon, hogy felkutassuk az alternatív lehetőségeket a Microsofton belül, beleértve az új munkaköröket a Microsoft Studiosnál, amely növekszik Nagy Britanniában, beleértve a Lionheadet, a Rare-t, a Soho Productionst és a nemrég bejelentett új londoni stúdiót" – nyilatkozta a Microsoft.

De vajon min dolgozik most a Lionhead? Májusban még egy álláshirdetésben egy vadonatúj, MMO-szerű RPG-hez kerestek embereket, amelynek szóló és multiplayer része is lett volna, négyfős co-oppal. Meg nem erősített hírek arról is szóltak, hogy a Fable 4-et készítik, amely 2013-ban jelenne meg, de a leépítések és a Fable: The Journey sikertelensége ezt kérdésessé teszik.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward