Leépítések a God of War fejlesztőinél

Több, mint 50 embert küldött el a Sony az egyik legnagyobb belsős stúdiójától, átszervezések vannak.

Leépítések a God of War fejlesztőinél

Először az IGN szellőztette meg, majd a Sony Computer Entertainment hivatalosan is bejelentette, hogy kénytelen volt elküldeni munakerőt a Sony Santa Monica stúdiótól. Nem hivatalos forrásokból azóta úgy tudjuk, a leépítés körülbelül 50 embert érint, köztük veteránokat is.

A Sony szerint pusztán arról van szó, hogy átcsoportosítják az erőforrásokat olyan projektekre, melyeknek több értelme van a jövőre nézve. Éppen ezért, habár sokan a stúdió végét jövendölik, ennek nincs alapja, hiszen mi is beszámoltunk róla, hogy éppen most költözik el a csapat Santa Monicától pár mérföldre egy nagyobb helységbe és egyébként aktívan keres új dolgozókat is.

Cory Barlog még a stúdiónál van, pánikra tehát nincs ok

Érdemes elmondani ugyanis, hogy a Sony Santa Monica, habár az utóbbi években főleg a God of War-játékokon dolgozott, emellett egyéb feladatai is voltak. A Sony egyik legfontosabb technológiai csapataként besegítettek számos külső fejlesztésbe, így például a Flower, a Journey, a The Unfinished Swan elkészítésébe, de szintén segítő jobbot nyújtanak a Ready at Dawnnak a The Order: 1886-nál is.

Ezek mellett pedig az új konzolgenerációra jelentősen felhízott a stúdió, a pletykák szerint már három csapat dolgozott különböző projekteken. Feltételezhető, hogy a Cory Barlog által vezetett, teljesen új címen dolgozó brigád, valamint a Stig Asmussem által vezetett második csapat érintetlen maradt, és a harmadik csoportból küldtek most el embereket, de egyelőre ez még nincs megerősítve.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward