Lecsúszott a Minecraftról az EA és az Activision is

Sokan érdeklődtek a Minecraft iránt, ám végül a Mojang az összes lehetséges vevőt elhajtotta és a MIcrosofttal állapodott meg.

Lecsúszott a Minecraftról az EA és az Activision is

Ugyan Markus "Notch" Persson korábban rendszeresen azt hangoztatta, hogy a Minecraft Xbox 360-as megjelenése kapcsán kialakult jó munkakapcsolat vezetett odáig, hogy végül a Microsoftnak adta el cégét. Most kiderült, hogy ennél azért több volt a dolog mögött.

Erről egyébként maga Notch beszélt a Forbesnak, és elmondta, hogy a Microsoft mellett az Electronic Arts és az Activision is érdeklődött - többek között. Az Activisionnel egy idő után abbamaradtak a tárgyalások (ezzel kapcsolatban Notch nem árult el több részletet), míg az Electronic Artsot kizárta a Mojang a lehetséges partnerek közül, mint ahogy mindenki mást is, aki "nem úgy tekint a játékmenetre, ahogy az nekünk tetszik".

Persze ezek mellett nyilván a Microsoft által lerakott 2,5 milliárd dollár is segített a döntésben, amivel a Mojang három alapítója végre megszabadulhatott a cégtől. Továbbá az üzlet során a Microsoft ígéretet tett arra, hogy a felvásárlás lezártával nem küldd el senkit a stúdiótól, nem kezd nagy leépítésekbe - mondjuk egy összesen 47 fős csapatnál ez nehéz is lett volna.

A Microsoft részéről az Xbox-főnök Phil Spencer vezette a tárgyalásokat, akivel a Mojang három fejese, Jakob Porser, Carl Manneh és Notch is "többször fogyasztott együtt svéd gyógynövényes ízesítésű alkoholt", miközben a játékipar jövőjéről társalogtak. A Microsoft új vezérigazgatója, Satya Nadella egyszer sem látogatott el Svédországba a stúdióhoz, annak ellenére, hogy ez volt a cég legnagyobb felvásárlása Steve Ballmer leváltása óta. Ezzel együtt Nadella többször is beszélt Carl Manneh-vel, aki amúgy a Mojang pénzügyi vezetője volt.

Mit gondoltok, jó döntést hozott a Mojang, hogy az EA és az Activision ellenében végül a Microsofttal állapodott meg?

Markus Persson

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward