Lecsapna a Sony a feloszlatott Lionhead munkatársaira

A Sony egy külön kétnapos felvételi eseményt tart közel a Lionhead egykori főhadiszállásához.

Lecsapna a Sony a feloszlatott Lionhead munkatársaira

Pár napja számoltunk be arról, hogy a Microsoft feloszlatja a Lionhead stúdiót. Ez nekünk azért szomorú, mert már sosem készül el a Fable Legends, sem pedig más játék a csapattól. A munkatársaknak pedig azért, mert a beszámolók szerint több mint 150-en veszíthetik el az állásukat. Persze, a Microsoft házon belül is igyekszik majd lehetőséget adni az elhelyezkedésre, de ez vélhetően nem mindenki számára válik lehetségessé.

A Sony azonban számos angliai stúdióval rendelkezik:

- SCE London Studio - London

- Evolution Studios - Runcorn

- Media Molecule - Guildford

- SCE Cambridge Studio - Cambridge

Így logikusnak tűnik, hogy a cég megpróbálja felszippantani a Lionheadtől felszabadult tehetségek egy részét. Ennek érdekében hamarosan egy külön kétnapos felvételi eseményt tartanak Guildfordban, kifejezetten a Lionhead egykori dolgozói számára.

Érdemes megemlíteni, hogy amint a fenti listán is látszik, a Sonynak van egy stúdiója rögtön Guildfordban, pár percnyire a Lionhead főhadiszállásától - ez nem más, mint a Media Molecule, amit egyébként pont egykori Lionhead-veteránok alapítottak.

Nem egyedi eset

Mindez persze nem egyedi eset, a nagyobb vállalatok rendszeresen tartanak hasonló nagyszabású felvételi eseményeket, amikor egy (akár konkurens) vállalat feloszlik, és a játékiparban is láttunk már több ilyet.

Hogy csak néhányat említsünk. A 38 Studios végleges összeomlásánál a Turbine egészen konkrétan az utca másik oldalán várta a jelentkezőket. Amikor a Carbine leépítette munkavállalóinak 75%-át, a Blizzard egy háztömbbel odébb tárt karokkal fogadta őket egy hasonló felvételi eseményen, mint ahogy ugyanez történt a Trion San Diego-i stúdiójánál, ahol a Sony Online Entertainment volt a "megmentő".

Az ilyen esetekben persze jellemzően nincs szó arról, hogy a másik stúdió vagy kiadó mindenkit fel tud venni, és nem csak azért, mert közel sem biztos, hogy az adott munkavállaló szakértelmére szükség van. Legalább ennyire fontos, vagy még fontosabb, hogy az ilyen esetekben gyorsan kiderüljön, hogy a jelölt illeszkedne-e a céges kultúrába.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward