Kuo: Jövőre sem kap 3D ToF kamerát az iPhone

Kuo: Jövőre sem kap 3D ToF kamerát az iPhone

Alig, hogy bemutatkozott az idei iPhone generáció, máris a 2019-ben érkező okostelefonokról szóló pletykákat lehet hallani. Ming-Chi Kuo szerint tévednek azok az elemzők, akik szerint jövőre egészen különleges kamerarendszert vezethet be az Apple.

Több elemző is arról számolt be, hogy a cupertinóiak a jövőre debütáló okostelefonjaik esetében a mostani kamerarendszert átszabva, egy Time-of-Flight 3D-s képalkotót is használatba vennének. Méghozzá azzal a céllal, hogy egy nagyon komoly lépést tegyenek előre a kiterjesztett valóság élményében. A vélekedések szerint az iPhone-ok sokkal jobb AR képességről tehetnének tanúbizonyságot egy ilyen egységgel megtoldva. Az pedig egyértelmű, hogy ez az irány most kiemelten fontos az Apple számára, az iOS 12-ben például már az ARKit 2 van jelen, ami új lehetőségeket nyit a fejlesztők előtt.

Galéria megnyitása

Ezekre a pletykákra reagálva Ming-Chi Kuo – aki meglehetősen sokszor szellőztet meg hiteles információkat a fejlesztés alatt álló iPhone-okról – elmondta, hogy ilyen aligha fog bekövetkezni. A szakember szerint az Apple a mostani felállással is megkapja a számára fontos adatokat az ARKit működéséhez.

Az elemző szavait támasztja alá, hogy a Google is lezárta már azt a projektjét, melynek keretében ToF 3D kamerát alkalmazott okostelefonokon és táblagépeken. A keresőóriás is úgy gondolja, hogy nincs szükség ilyen bonyolult rendszerre a megfelelő kiterjesztett valóság élmény biztosításához.

Galéria megnyitása
Oppo R17 Pro

Ugyanakkor azt is érdemes megjegyezni, ha már ennél a témánál tartunk, hogy az innovatív megoldásokat sem hanyagoló Oppo nemrégiben mutatott be egy olyan mobilt, ami ilyen egységgel is fel lett vértezve. Az R17 Prónak a hátlapi duálkamera mellett van egy ToF 3D-s képalkotója is. Arról viszont túl sok információnk egyelőre nincs, hogy ezt milyen területeken lehet kihasználni érdemben.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward