Különleges RYZEN APU-t kapott a kínai piac

Az AMD egy kínai PC gyártóval szövetkezett, hogy meghódíthassa a kínai PC- és konzolpiacot.

Különleges RYZEN APU-t kapott a kínai piac

Az AMD A ChinaJoy névre keresztelt rendezvény alkalmával egy különleges, minden eddiginél erősebb RYZEN SoC egységet mutatott be, ami a Semi Custom részleg munkájának gyümölcse. A szóban forgó RYZEN SoC érdekes alternatíva lesz a piacon, hiszen nem csak PC, de konzol formájában is elérhető lesz, így az AMD és a Zhongshan Subor reményei szerint sikerül vele érvényesülni a kínai piacon.

Galéria megnyitása

A „Fenghuang” kódnévű lapka alapját egy Zen architektúra köré épülő négymagos processzor-rész adja, ami az SMT támogatás jóvoltából egyszerre akár nyolc szálat is képes kezelni. A processzormagok 3 GHz-es maximális órajelen ketyegnek, harmadszintű megosztott gyorsítótárból pedig 4 MB-nyit kaptak. A Raven Ridge APU sorozatból ismerős CPU részleg látszólat nem tartogat meglepetéseket, ám a GPU-ról már nem mondhatjuk el ugyanezt. A Vega architektúra köré épülő GPU fedélzetén nem kevesebb, mint 24 CU tömb teljesít szolgálatot, azaz 1536 stream egységet foghat munkára a rendszer. Az 1,3 GHz-es maximális órajelen ketyegő GPU mellé 8 GB-nyi GDDR5-ös memória csatlakozik, méghozzá 256-bites adatsínen keresztül, de ez a memória egyben rendszermemória is, bővítésére pedig nincs mód.

Galéria megnyitása
Az új PC nyomtatott áramköri lapja (Fotó: ChipHell)

Az új SoC elsőként egy nagy kínai PC gyártó, a Zhongshan Subor kínálatában jelenhet meg, ahol egy speciális PC-ben kap helyet. Az új PC már augusztusban megjelenhet kereskedelmi forgalomban Kína területén, de később egy konzol változat is érkezik belőle, ami ugyanazt a hardvert kapja, de már speciális operációs rendszert futtat. Arról egyelőre nincs hír, hogy a speciális SoC később egyéb gyártók kínálatában, egyéb piacokon is megjelenhet-e – egyelőre a dolgok jelenlegi állása szerint nincs túl sok esély rá.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap