Különleges monitorok a Samsungtól

A Samsung az elkövetkező hetek, illetve hónapok folyamán több érdekes és különleges monitort is piacra dob majd, amelyek a hamarosan induló CES 2012 alkalmával már megtekinthetőek lesznek. Az újdonságok között megtaláljuk a Series 7-es családba tartozó 24- és 27 colos LCD kijelzővel érkező HDTV monitorokat, az ugyancsak 24- és 27 colos kijelzővel ellátott Series 7 Smart Station megjelenítőket, valamint egy, a Series 9-es családot erősítő, WQHD felbontással érkező monitort is. Nézzük az új megjelenítőket részletesen, egyenként.

Különleges monitorok a Samsungtól

A Samsung az elkövetkező hetek, illetve hónapok folyamán több érdekes és különleges monitort is piacra dob majd, amelyek a hamarosan induló CES 2012 alkalmával már megtekinthetőek lesznek. Az újdonságok között megtaláljuk a Series 7-es családba tartozó 24- és 27 colos LCD kijelzővel érkező HDTV monitorokat, az ugyancsak 24- és 27 colos kijelzővel ellátott Series 7 Smart Station megjelenítőket, valamint egy,  a Series 9-es családot erősítő, WQHD felbontással érkező monitort is. Nézzük az új megjelenítőket részletesen, egyenként.[bold]

Series 7 Smart Station

[/bold]

A díjnyertes Central Station sorozatú monitorok utódjául szánt Series 7 Smart Station CB750-es modellek 24 colos és 27 colos változatban kerülnek forgalomba. Az újdonságok egyrészt minőségi monitorként, másrészt viszont vezeték nélküli dokkoló állomásként is tökéletesen helytállnak.

Ezek a monitorok 178 fokos függőleges és vízszintes betekintési szöget kínáló – valószínűleg PLS típusú – LCD panellel érkeznek, amely Full HD natív felbontás, 300 cd/m2-es fényerő és 5000:1 kontrasztarány mellett üzemel. A megjelenítők Mobile High Definition Link támogatással érkeznek, így különböző, MHL támogatással ellátott mobil eszközeinket könnyedén hozzájuk csatlakoztathatjuk.

A nagy képátlójú LCD kijelzőn élvezhetjük mobil eszközeinken tárolt tartalmainkat, a beépített, egyenként 5W-os terhelhetőségű hangszórók pedig a megfelelő hangzásról gondoskodnak. A technológia segítségével nem csak böngészhetünk okostelefonunkon, de ezzel egy időben annak akkumulátorát is tölthetjük.

Hasznos tulajdonság, hogy a Central Station esetében már bemutatott, automatikus vezeték nélküli érzékelő szolgáltatás ennél a családnál is működik: azok a noteszgépek, amelyek rendelkeznek vezeték nélküli USB adapterrel, automatikusan csatlakozhatnak a monitorhoz, amennyiben másfél méternél közelebb kerülnek hozzá.

Ezzel együtt a Mobile Control szolgáltatás is rendelkezésre áll, amely arra ad lehetőséget, hogy ezzel – azaz a noteszgéppel – egy időben okostelefont, vagy akár tábla PC-t is a monitorhoz kapcsolhassunk, így a monitor egy egységes felületté válik, amelyen keresztül minden mobil eszközünket elérhetjük. A Mobile Control jóvoltából a felhasználók könnyedén és gyorsan váltogathatnak a noteszgép, illetve az okostelefon/táblagép felhasználói kezelőfelülete között, így gyorsan válaszolhatnak például egy SMS-re, megtekinthetik a mobil eszközeik legfrissebb értesítéseit, majd ugyanazzal a lendülettel visszatérhetnek noteszgépük felhasználói kezelőfelületéhez és folytathatják a kikapcsolódást, illetve a munkát. Az eszközök között megosztható az egér és a billentyűzet.

A Series 7 Smart Station monitorok közül a 27 hüvelykes képátlójú LCD kijelzővel rendelkező példány – amely a C27B750X típusjelzést viseli – két USB 2.0-s, egy USB 3.0-s, valamint LAN és HDMI csatlakozókkal egyaránt rendelkezik. A csatlakozók a monitor talpazatán kaptak helyet.

A Series 7 Smart Station monitorok várhatóan az idei év márciusában kerülnek forgalomba, induló áruk 549 dollár lesz.

[bold]

Jönnek a Series 7 HDTV monitorok is

[/bold]Ebben a családban szintén 24 colos és 27 colos modelleket találunk, amelyek fentebb említett társaikkal ellentétben már TV tunerrel is rendelkeznek. A rendszer PiP (kép a képben) funkcióval érkezik, így munka közben fél szemmel akár TV-t is nézhetünk, ha akarunk. Az új monitorokhoz MHL támogatással ellátott, Android alapú okostelefonunkat és tábla PC-nket is gond nélkül csatlakoztathatjuk, csak úgy, mint a Smart Station modellekhez – viszont itt már nem áll rendelkezésre az UWB technológia, de helyette kapunk WiDi támogatást, amellyel a WiDi képes noteszgépeket könnyedén, vezeték nélkül kapcsolhatjuk a monitorhoz. Az új megjelenítők támogatják a Samsung SmartHub funkcióját is, ami különböző alkalmazások letöltését és futtatását, valamint webböngészést tesz lehetővé. A monitorhoz egeret és billentyűzetet is csatlakoztathatunk.

A termékek követik a 2011-ben bemutatott 950-es monitor sorozat esetében már megismert különleges, figyelemfelkeltő dizájnt. A szépség oltárán szerencsére nem kell feláldozni a használhatóságot: a monitor ezúttal is dönthető, így a látószög könnyedén beállítható aktuális üléspozíciónknak megfelelően. A lehető legjobb képminőség elérésének érdekében a rendszer a MagicAngle szolgáltatás segítségével a felhasználó látószögének megfelelően optimalizálja a megjelenített képet.

A TB750-es sorozat tagjai 1920 x 1080 pixeles natív felbontást kínáló, TN+Film típusú LCD panelt alkalmaznak, amelyhez LED-es háttérvilágítás is jár. A 170 fokos vízszintes és 160 fokos függőleges betekintési szöget kínáló LCD panel 5 ms-os válaszidő, 1000:1 kontrasztarány és 300 cd/m2-es fényerő mellett üzemel. A termékek közül a 27 colos modell két darab USB 3.0-s és egy USB 2.0-s porttal érkeznek, videó bemeneteik között pedig két HDMI és egy D-Sub portot találunk. A két beépített hangszóró egyenként 7W-os terhelhetőségű.

Az újdonságok márciusban jelennek meg, ajánlott végfelhasználói áruk pedig 599 dollárról indul.[bold]

Új taggal bővül a Series 9-es család[/bold]

Az idei CES (Consumer Electronics Show) alkalmával a fentiek mellett még egy új monitort mutat majd be a Samsung, amely a Series 9-es sorozatot erősíti. Az újdonság az S27A970-es típusjelzést viseli, különlegessége pedig nagy képátlójú, nagy felbontás mellett üzemelő LCD kijelzőjében rejlik.

Az említett monitor egy 27 colos, PLS (Plane Line Switching) típusú LCD panellel érkezik, amely 2560 x 1440 pixeles felbontást kínál. Az újdonság LCD panelje 5 ms-os válaszidő, 178 fokos betekintési szögek, 1000:1 kontrasztarány és 300 cd/m2-es fényerő mellett üzemel majd. A kijelző tükröződés-mentes bevonatot kap és tetszetős, alumíniumból készült állvánnyal, illetve kávával kerül forgalomba. A monitor két darab beépített, egyenként 7 wattos terhelhetőségű hangszóróval érkezik.

A videó bemenetek között DVI, HDMI és DisplayPort csatlakozókat találunk, de rajtuk kívül egy kétportos USB 2.0-s hub is a kínálat részét képezi. Extra tulajdonság, hogy a monitor Mobile High Definition Link (MHL) támogatással érkezik, azaz könnyedén csatlakoztathatjuk hozzá MHL-képes Androidos okostelefonunkat, vagy tábla PC-nket.

A Series 9-es családot erősítő S27A970 várhatóan márciusban kerülhet a boltok polcaira, ajánlott végfelhasználói ára pedig 1200 dollár magasságában fog elhelyezkedni.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward