Külön oldal készült eSport-fogadáshoz

Dedikált, egységes oldalon fogadhatunk majd eSportokra. Eközben az ESPN műsorvezetője kifakadt.

Külön oldal készült eSport-fogadáshoz

Habár különböző oldalakon különböző formában eddig is lehetett fogadni bizonyos eSport-mérkőzések végeredményeire, a most elindult Unikrn azt ígéri, hogy ezt náluk ellenőrzött, biztonságos és egységes módon lehet megtenni. Ironikus, hogy az oldalt egy amerikai, egészen pontosan seattle-i vállalat készítette, és sem ott, sem az Egyesült Államok legtöbb államában nem engedélyezett a fogadás és szerencsejáték. Európában, Ázsiában és Ausztráliában azonban nincs akadálya a dolognak.

A fejlesztéshez az Unikrn a tapasztalt Tabcorp nevű céggel állt össze: ez az ausztrál vállalat segít kontrollálni és kiszűrni azokat a régiókat, ahol nem legális a fogadás, továbbá az ő rendszerük végzi az azonosítást is. Az Unikrn-t alapító Rahul Sood egyébként korábban a VoodooPC és a Microsoft Ventures vezetője is volt.

"Az eSportok ma már a világ legnagyobb sportjai közé tartoznak, amiket annyi néző követ, mint például az amerikai focit vagy a kosárlabdát" - nyilatkozza Sood, aki szerint éppen ezért fontos volt egy egységes és biztonságos fogadási rendszer kialakítása.

Ezzel együtt az Unikrn jelenleg még némileg hiányos, például most még kizárólag League of Legends-mérkőzésekre lehet fogadni, ám az ígéretek szerint hamarosan bővülni fog a felhozatal.

Az ESPN egyik műsorvezetőjének nem tetszik az eSport előretörése

Ettől függetlenül, de ezzel párhuzamosan az ESPN Radio és az ESPNU egyik műsorvezetője, Colin Cowherd fakadt ki látványosan az eSportokra, azután, hogy tegnap az ESPN2 közvetítette a Blizzard által szervezett Heroes of the Dorm nevű bajnokságot. A "dorm", mint a kollégium angol megnevezése nem véletlen és nem elírás: a nyertes csapat mindegyik tagjának kifizeti a kollégiumi férőhelyet a Blizzard a hátralévő egyetemi éveikre.

"Tudjátok mi kényszeríthet rá arra, hogy abbahagyjam a közvetítést és műsorvezetést? Ha videojátékozó srácokkal kell foglalkoznom. Ha ez bekövetkezik, akkor elköltözök egy vidéki faluba és inkább horgászom" - mondta Cowherd, majd folytatta: "Ha azt akarjátok, hogy elmenjek, akkor követeljetek videojátékokat az ESPN-re, hiszen már tegnap is ezt közvetítette az ESPN2. A Donkey Kongot még elviseltem, de ez a tegnapi olyan volt, mintha pisztolyt tettek volna a számba".

Érdekes módon az úriembert az már nem zavarja, hogy az ESPN számos, sportnak sem nagyon nevezhető dolgot közvetít, például pókert, billiárdot, dartsot, sőt még evőversenyeket is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward