Külön játékmódot kap a Grid a Google Stadián

A fejlesztők szerint ez más hardveren lehetetlen lenne.

Külön játékmódot kap a Grid a Google Stadián

Habár a Codemasters által készített új Grid még nem elérhető a Stadián, de az ígéretek szerint még idén felkerül a rendszerbe. Amikor pedig felkerül olyat tud majd, amit más platformokon nem: bekerül egy 40 fős multiplayer mód.

Mark Green, a játék vezető fejlesztője szerint a Stadia szerverparkok gyakorlatilag korlátlan kapacitással rendelkeznek, és nagyon gyors köztük a kommunikáció, ami így teljesen új lehetőségeket nyit meg a multiplayer tekintetében. Green szerint semmilyen más hardveren nem lehetséges jelenleg, hogy a Gridben negyben autó legyen egyszerre a pályán. Hozzátette, a Google gyakorlatilag minden fronton beváltotta ígéreteit: az autóversenyes játékok kifejezetten érzékenyek az input lagra, de a Stadia annyira jól sikerült, hogy Green szerint a streamelés ellenére semmi lagot nem érezni.

Ami a grafikai megjelenítést illeti, Green úgy véli, nagyon közel lesz a maximális PC-s beállításokhoz, és 4K-ban 60fps-sel is tud majd futni a játék a Stadnián. Arról viszont egyelőre nem tudott nyilatkozni, hogy mi a helyzet a keresztplatformos multiplayerrel, nem csak a Stadia és a többi platform között, hanem eleve a PC, PS4 és Xbox One között. Mint mondta, mindenképpen jó lenne megvalósítani, és azon lesznek, hogy ez sikerüljön.

A Stadia megosztott, hatalmas erőforrásai egyébként Green szerint elképesztő lehetőségeket nyitnak majd a dizájnerek előtt, amiből a legtöbbet a nagy, nyitott világú játékok profitálhatnak, melyekben korábban sosem látott mélységű világszimulációt lehet kialakítani. Szerinte azzal, hogy csináltak egy 40 fős játékmódot, ami más platformokon még nem lehetséges, pusztán csak a felszínt kapargatták meg.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap