Korlátlanul visszatéríti a PC-s Batman árát a kiadó

A Warnert végleg felőrölte a felhasználók elégedetlensége. Mindenkinek visszaadják a pénzét, aki kéri.

Korlátlanul visszatéríti a PC-s Batman árát a kiadó

A múlt héten még úgy nyilatkozott a Warner Bros., hogy a PC-s Batman: Arkham Knight most már megfelelő állapotban van, így az új tulajdonosokra csak a Steam alapnak számító pénz-visszafizetési gyakorlata érvényesül - tehát legfeljebb két hétig, és maximum 2 óra játékidőig kérvényezhetünk a visszatérítést a Valve-tól. A kiadó azért némileg jófej akart lenni, így a Batman: Arkham Knight minden eddigi és új vásárlójának odaadta ajándékba a Batman: Arkham-trilógia minden részét (ezek maguktól odakerültek a Steam-fiókokra). A játékosok jelentős része persze eleve rendelkezett ezekkel, hiszen éppen emiatt vették meg az új részt is, de a gesztust azért mindenki értékelte.

Továbbra sem fut jól

Hamar kiderült azonban, hogy a helyzet nem túl rózsás. A felhasználók sorra arról számoltak be, hogy a játék szinte semmit nem javult a szeptemberi köztes patch-hez képest. A Digital Foundry készített egy elemzést az újra kiadott verzióval, és azt találta, hogy a konzolokkal megegyező grafikai színvonal és teljesítmény eléréséhez legalább egy 3GB-os, de inkább 4GB-os videokártya szükséges.

A legnagyobb gond, hogy a grafikai beállítások és a textúrák minőségének lejjebb vételével nem oldódik meg a probléma a 2GB-os kártyákon, ugyanis az nem képes megfelelően streamelni a textúrákat. Így a Digital Foundry szerint az egyetlen megoldás, ha 30fps-re zárjuk a képfrissítést, így a folyamatos akadás elkerülhető, ami viszont azt jelenti, hogy az olyan kártyák, mint a GeForce GTX 960, vagy a Radeon R9 285 erejének jelentős része kihasználatlanul marad. Az oldal azt javasolja, hogy az Nvidia-tulajdonosok az Nvidia Control Panelből állítsák be a half-rate adaptive v-sync opciót, amivel viszonylag sima élményt kapnak eredményül 30fps-sel. Az AMD-tulajdonsoknak azonban marad a játék beépített 30fps-es limitere, ami azonban közel sem hoz olyan sima képfrissítést, ugyanis az új képkockák ritmusa (frame pacing) nem egyenletes.

Ezen kívül a Digital Foundry megjegyzi, hogy a játék még a csúcs VGA-kon sem teljesít kifejezetten jól. A GeForce GTX 970, GTX 980 és GTX 980Ti ugyan képes elérni a 60fps környékét, azonban még ott is tapasztalható rendszeres mikro-akadozás.

Mindenki visszakérheti a pénzét

Miután a Steamet elárasztották a negatív értékelések és a felháborodott felhasználók panaszai, a Warner úgy döntött, az év végéig minden vásárló visszakérheti a pénzét - korlátozások nélkül, így tehát nem számít, hogy mennyit játszottunk. Sőt, rögtön a szezonbérlet árát is visszatérítik, ha egyben kérjük vissza a pénzünket, külön-külön azonban már nem.

"Keményen dolgoztunk azon, hogy az általatok megérdemelt szintre hozzuk a játékot, de tudjuk, hogy sokan még mindig problémákba ütköznek. Aki mégis úgy dönt, hogy megtartja a játékot: továbbra is dolgozni fogunk az olyan problémák megoldásán, amit ténylegesen meg tudunk oldani, amit viszont nem, arról nyíltan fogunk beszélni" - írja a kiadó a Steamen.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward