Komolyabb modolás nélkül marad a The Witcher 3

A ModKit a végleges megoldás a fejlesztőktől, ennél robosztusabb eszköz nem fog érkezni.

Komolyabb modolás nélkül marad a The Witcher 3

Pénteken írtunk róla, hogy megjelent a ModKit névre hallgató modkészítő eszköz a The Witcher 3-hoz. Ennek ugyan alapvetően örülni kellene, és az internet egy jelentős része örül is, sokan azonban mégsem elégedettek, és többre számítottak a CD Projekt RED-től. A The Witcher 3-hoz kiadott ModKit ugyanis leginkább kozmetikai változtatások elkészítésére alkalmas, és egyáltalán nem tartogat sok lehetőséget a profik számára: nincsenek benne olyan eszközök, melyekkel komolyabb változtatásokat, teljes konverziókat, vagy mondjuk új játékmódokat lehetne létrehozni.

Ez főleg azért csalódás, mert a második rész esetében pont ennek az ellenkezője valósult meg: ott a RedKit nevű csomag számos lehetőséget tartogatott, amivel még a profik is el tudtak játszadozni. Ennek megfelelően a modderek most is erre számítottak, ám végül nagyon nem ezt kapták.

A rossz hír pedig az, hogy a CD Projekt RED nem is tervez többet. Marcin Mormot, a stúdió közösségi menedzsere megerősítette, hogy a ModKit képezi a hivatalos modtámogatást, és egyáltalán nem tervezik bővíteni, kiegészíteni vagy fejleszteni a jövőben. Ez persze nem jelenti azt, hogy később nem hivatalos úton ne lehetne akár teljesen átalakítani a The Witcher 3-at, de ez nyilván komplikáltabb lesz, és sok modkészítőnek eleve elveheti a kedvét.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward