Komoly gyorsulást hoz az új GeForce driver

De ezzel együtt a GeForce Experience szoftver is fejlődött, így mostantól notebookokon is használható a GameStream és a ShadowPlay szolgáltatás.

Komoly gyorsulást hoz az új GeForce driver

Az Nvidia lerántotta a leplet egy új, komoly teljesítménynövekedést ígérő béta driverről, ami a 337.50-es verziószámot viseli. Ezzel együtt a GeForce Experience repertoárja is bővült, aminek ezúttal leginkább a notebook felhasználók örülhetnek. Persze a vállalat az asztali számítógépek tulajdonosairól sem feledkezett meg.

GeForce 337.50 béta: DX driver optimalizáció a még nagyobb sebességért

Galéria megnyitása

Az Nvidia egy új "csodadriverrel" rukkolt elő, ami igen komoly sebességnövekedést ígér. Az egyetlen GPU-val ellátott rendszereknél akár 64%-os, a több GPU-val gazdálkodó, ún. multi-GPU rendszereknél pedig akár 71%-os sebességnövekedésre is lehet számítani (persze ezek a szélsőséges esetek). Az új driver javítja a DirectX 11-es teljesítményt, hála a különböző optimalizációknak. Az, hogy az új eszközillesztő-szoftver egy GPU-s tesztkörnyezetben mekkora növekményt hoz, kiderül hamarosan érkező gyorstesztünkből, a multi-GPU rendszerek esetében tapasztalható növekményről pedig az alábbi diagramok adnak tájékoztatást. Az Nvidia a teljesítménynövekedést a 335.23-as driver teljesítményszintjéhez mérten határozta meg.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

A fenti adatok elég impresszívek, viszont a tényleges, az adott konfiguráció esetén tapasztalható növekmény eltérő lehet, ahogy az lenni szokott. Természetesen az Nvidia illetékesei nem bírtak magukkal, így az új driverrel elért teljesítményt a konkurenciáéval is összehasonlították. Íme:

Galéria megnyitásaGaléria megnyitása

Galéria megnyitásaGaléria megnyitása

Itt a GeForce Experience 2.0

Galéria megnyitása

Az Nvidia az új driverrel karöltve GeForce Experience fronton is lerántotta a leplet néhány újításról. A GeForce Experience tavaly májusban indult hódító útjára, és azóta nagyon sokat fejlődött.

Galéria megnyitása

A GeForce Experience 2.0-s kiadása immár a notebookokhoz is kínál ShadowPlay és GameStream támogatást, valamint a Battery Boost eljárás is a kínálat részét képezi, ami teljesen automatikusan működik (ha akarjuk).

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

Utóbbi – ahogy arról egyik korábbi hírünkben már beszámoltunk – a felhasználó által beállított FPS célérték figyelembevétele mellett éri el, hogy akkumulátoros üzemmódban akár duplájára is kitolható legyen a játékkal tölthető üzemidő. A Battery Boost a GPU feszültségével és órajelével játszik, lejjebb veszi őket, ha feleslegesen járatná maximumon a diszkrét VGA-t.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

Asztali számítógépek frontján újítás, hogy a ShadowPlay segítségével immár nem csak a játékmenet, hanem akár a Windows asztal tartalma is felvehető. Ez az ablakban, illetve a keret nélküli ablakban futó játékoknál jöhet különösen jól. Az újítás a DirectX és az OpenGL alapú címeknél egyaránt működik.

Ezzel együtt egyedi felvételi felbontás beállítására éppúgy van mód, mint a bitráta és az FPS érték módosítására. A felvétel az Alt+Tab billentyűkombináció lenyomásával automatikusan megáll, a felvételeket pedig a játék címe után nevezi el a rendszer. Jó hír, hogy a GeForce Experience 2.0 immár több, mint 150 játékhoz kínál optimális beállításokat.

Elérhetőség

Az új GeForce béta driver az operációs rendszer és a videokártya típusának megadása után innen tölthető le. Aki csak a GeForce Experience legfrissebb kiadására kíváncsi, látogasson el ide. A két említett letöltés rövidesen elérhetővé válik a gyártó hivatalos weboldalán.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap