Költöztethetjük Minecraft világainkat

Nem fogjuk elveszíteni játékállásainkat a konzolos generációváltás miatt.

Költöztethetjük Minecraft világainkat

Mindkét nagy konzolgyártó megerősítette, hogy ha Xbox 360-ról Xbox One-ra, ill. PS3-ról PS4-re upgradeljük a Minecraftot, akkor az előző generációs gépekre elmentett Minecraft játékállásokat átvihetjük majd az újgenerációs konzolokra. A PlayStationösök akár a PS Vitát is választják új platformnak, ha a költözés mellett döntenek.

A hír egyik felét Own Hill, a Mojang munkatársa osztotta meg a rajongókkal bejegyzésében az EU PlayStation blogon, másik felét Phil Spencer erősítette meg a Microsofttól Twitteren.

"A terv az, hogy lehetővé tesszük a felhasználók számára, hogy PS3-ról PS4-re költözzenek" - írta Hill. "Azon még dolgozunk, hogy hogyan fog a dolog működni a Vita verzióval."

Spencer a következőket írta: "Hónapokkal a Mojanggal való együttműködés kezdete után megerősíthetjük, hogy a Minecraft X360-as kiadásának mentései átvihetőek lesznek az Xbox One kiadásba. A későbbiekben még több hír várható ezzel kapcsolatban!"

Spencer nyilvánvalóan az Xboxos kereszt-vásárlás részleteire gondolt, amelyről egyelőre még semmit sem tudunk.

A PS4-es és a Vita verziók megjelenése 2014 második vagy harmadik negyedévére várható, ami azt jelenti, hogy szeptemberrel bezárólag bármikor megjelenhet. Hill szintén megígérte, hogy tájékoztatni fog a részletekről, amint a megjelenés közeleg. Múlt héten már felbukkant a PlayStation 4-es és Vitás verzió borítója a neten, úgyhogy lehet, hogy ez már nincs is annyira messze.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward