Költözés régiről újra: Mit hagyunk magunk mögött?

Számos játéknál él egy olyan opció, hogy a PS3/Xbox 360-as játékunkat egy kis ráfizetéssel átvihetjük az új generációra. Erre példa az Assassin's Creed IV: Black Flag, a Battlefield 4 és a Call of Duty: Ghosts.

Költözés régiről újra: Mit hagyunk magunk mögött?

Számos játéknál él egy olyan opció, hogy a PS3/Xbox 360-as játékunkat egy kis ráfizetéssel átvihetjük az új generációra. Erre példa az Assassin's Creed IV: Black Flag, a Battlefield 4 és a Call of Duty: Ghosts. 10 dollár/euró körüli áron ejthetjük meg a váltást, ám arról még nem volt szó, hogy ennek lehet árnyoldala is. Néhány játékban ugyanis nem tudtok 100%-ig mindent átmenteni majd!

A Battlefield 4 és a Cod: Ghosts október 29-én, illetve november 5-én jönnek majd ki jelen generációra, amit november 15-én a PS4, november 22-én pedig az Xbox One változat követ. A multiplayerben való haladásotok teljes mértékben átmegy majd, ám az EA és az Activision megerősítette, hogy az egyjátékos állásotok ott marad majd a régi gépen. Azt azért hozzá kell tenni, hogy a két játéknak nem a single rész a legfontosabb eleme.

Az Assassin's Creed esetében viszont már nehezebben elnézhető ugyanez, márpedig ott is marad a single rész, ezt a Ubisoft már meg is erősítette, a multiról pedig még nem is szóltak semmit.

A többi játéknál, amik később jelennek meg, ez a probléma már kevésbé releváns (a külföldiek számára, mert nálunk ugye még novemberben sem lesz PS4 vagy Xbox One). A Ubisoftos Watch Dogs például egyszerre jön ki PS3-ra és PS4-re, így a két konzolgyártó világtérképén élőknek már nem kell váltogatással vesződniük. Ami minket illet, az alapvetően single játékoknál lehet, hogy jobban járunk, ha várunk, amennyiben újgenerációs változatot akarunk valamiből.

Nem gondoltuk volna, hogy ennyi gondot jelent majd a költözés a keresztgenerációs játékoknál, de most hogy tudjuk, érdemes ezzel is számolni, ha játékokat akarunk a fa alá tenni. Legalább ami átvihető, azzal nem lesz sok dolgunk, ezt demonstrálandó készült egy videó is, amiben megmutatják néhány egyszerű lépésben, a PS3-ból a PS4 világába való átmenetelt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward