Kojima túl drága lehetett a Konaminak

A legújabb információk szerint a Konaminak nem tetszett Kojima maximalista hozzáállása, a kiadó olcsóbb Metal Gear Solidot akart.

Kojima túl drága lehetett a Konaminak

Rika Muranaka, a Metal Gear Solid-sorozat egyik zeneszerzője egy francia magazin podcastjában beszélt arról, hogy az ő információi szerint miért küldte el Kojimát a Konami. Úgy tűnik, hogy az úriembernek megvolt a maga munkamódszere, emellett pedig sokba is került a kiadónak, több ok miatt.

Egyrészt Muranaka szerint Kojima a hagyományos japán módszer szerint dolgozott, vagyis hiába volt ő a Kojima Productions vezetője és a Metal Gear Solid fejese, nem kapott részesedést az eladott játékok után, hanem egy fix havi bér járt neki. Kojima azonban maximalista, és nem nyugszik addig, amíg minden elképzelése megvalósul, így a Metal Gear Solid V-öt több alkalommal is elcsúsztatta - ez pedig amellett, hogy a kiadónak több pénzbe kerül, azt is jelenti, hogy Kojimát is hosszabb ideig kell fizetni, és valójában a dizájnernek semmi hátránya nem származik a csúszásból.

Muranaka elmondása szerint csúszásból pedig jó sok akadt, Kojima ugyanis biztos akart lenni abban, hogy a Metal Gear Solid V a legjobb és legnagyobb része lesz a sorozatnak, és nem hajlandó kompromisszumokat kötni. Az egyik példa amit hozott, hogy a fejlesztés egy pontján nem volt elégedett a FOX Engine-nel, így jelentősen átiratta azt a programozókkal, ami persze azt jelentette, hogy egy ideig nem is tudott haladni megfelelően a munka többi része. De a zeneszerzőknek is rengeteg pénzt adott egy rakás olyan számra, amit utána fel sem használt, mert egyszerűen nem tetszett neki: "Mindig azt mondta, hogy addig írjuk neki az újabb és újabb zenéket, amíg nem hall egy olyat, ami abszolút elnyeri a tetszését".

Végső soron Kojima semmire nem volt hajlandó kevesebbet költeni, mint ami megfelelt volna a maximális elvárásainak, ez pedig nem tetszett a Konaminak. Muranaka úgy tudja, a Konami azt szerette volna, ha Kojima inkább üzleti szempontból nézné a játékfejlesztést, a dizájner azonban ezt nem akarta - vagy mert nem volt rá képes, vagy mert egyszerűen csak az alkotási vágya teljesen elnyomta ezt benne.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward