Kojima a játékiparról

Kevés az újdonság, a fejlesztők a kitaposott utakat járják, mert a tömegeknek erre van igénye. Kojima a játékipar jelenlegi helyzetéről elmélkedik.

Kojima a játékiparról

A Metal Gear sorozat atyja, Hideo Kojima aggodalmát fejezte ki a világ és japán játékiparának jelenlegi helyzetével kapcsolatban. A legendás japán fejlesztő szerint csak egy maroknyi minőségi, magas költségvetésű játék elég nagy ahhoz, hogy nagy példányszámban keljen el, a rengeteg folytatás és temérdek FPS pedig a vevők igényeihez való alkalmazkodás eredménye.

"Manapság sokkal nagyobb a verseny, ha az AAA játékokat nézzük, világszerte talán tíz nagy címet találunk, amely fel tudja kelteni a játékosok érdeklődését, és nem igazán tudom, hogy Japán ezen a szinten hogyan tudna versengeni" - nyilatkozta Kojima. "Úgy gondolom, a vevők igényei diktálják a piacot, és a vevők jelenleg elégedettek azzal, amijük van. Az FPS-eket viszik, mint a cukrot, másra pedig nincs akkora igény, ezért olyan kevés az új ötlet. Az embereket kielégítik a kisebb fejlesztések, variációk, és amíg így éreznek, nem fog változni a helyzet. Nincs ezzel semmi gond, ám ugyanakkor jó lenne újdonságokat is látni."

Kojima szerint az alkotók próbálkozhatnak újításokkal, de manapság ez nehezebb, mint eddig bármikor. "Az új ötletekkel talán az lenne a járható út, ha először online tennék őket elérhetővé, és figyelnék az emberek reakcióit. Fejlesztői szemszögből nézve megoldás lehet egy már létező sorozathoz kapcsolódni, pl. egy Metal Gear Solid játék is lehet teljesen más, mint az eddigiek. Talán készühetne egy Batman játék, amelynek a címében is benne lenne Batman, de az alkotókon múlna, mit hoznak ki belőle. Manapság nagyon nehéz megvalósítani olyan játékot, amelyben a játékmenet, a karakterek, a világ és minden teljesen új és eredeti."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward