Kitiltották az amerikai légitársaságok repülőgépeiről a veszélyes MacBook Prókat

Az amerikai járatokra fel sem engedik az érintett noteszgépeket, az európai járatokon pedig csak kikapcsolva szállíthatjuk őket.

Kitiltották az amerikai légitársaságok repülőgépeiről a veszélyes MacBook Prókat

Az Apple még idén júniusban indított akkumulátor-csereprogramot a 2015 szeptembere és 2017 februárja között értékesített 15 hüvelykes MacBook Pro noteszgépek esetében, ugyanis a 2015 közepén bemutatott modellek között előfordulhatnak hibás akkumulátorral szerelt példányok. Az akkumulátor egyes esetekben túlmelegedhet, ami a noteszgép meghibásodását okozhatja, ám extrém esetben a túlmelegedésből tűz is keletkezhet, ami viszont már a tulajdonost és közvetlen környezetét is veszélybe sodorhatja.

Galéria megnyitásaA csereprogramról június folyamán már széles körben beszámolt a média, így az érintett MacBook Pro tulajdonosok már megtehették a szükséges lépéseket, azaz ellenőrizhették, hogy konfigurációjuk érintett-e, érintettség esetén pedig a további lépéseket is megtehették. Sajnos nem mindenkihez jutnak el a visszahívásról szóló értesítések, egyesek pedig egyszerűen fittyet hánynak a veszélyre – vagy azért, mert nincs idejük az utánajárásra, vagy egyszerűen azért, mert nem érdekli őket a téma. Éppen ezért az Amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) ismét életbe léptette a 2016 folyamán már alkalmazott protokollt, amit akkoriban a Samsung Galaxy Note 7 miatt dolgoztak ki. Ennek értelmében az akkumulátorhibával rendelkező noteszgépeket egyszerűen nem engedik fel az amerikai légitársaságok járataira semmilyen formában, még kézipoggyászként, kikapcsolt állapotban sem, ugyanis egy esetleges tűzeset több embert is veszélybe sodorhatna, extrém esetben pedig tömegkatasztrófát is előidézhetne.

Az európai légitársaságok üzemeltetői ennél megengedőbbek, ugyanis engedélyezik a potenciálisan veszélyes noteszgépek szállítását, de csak és kizárólag kikapcsolt állapotban. Arról persze érdemes tájékozódni repülés előtt, hogy az adott légitársaság hogyan kezeli a helyzetet, amennyiben 2015 közepén gyártott MacBook Pro noteszgéppel rendelkezünk, és az éppen érintett is a visszahívásban, így sok kellemetlenséget lehet elkerülni. A visszahívás természetesen nem érinti az összes 2015-ös MacBook Pro noteszgépet, az érintettséget itt lehet ellenőrizni az adott noteszgép sorozatszámának megadásával, majd az esetleges teendőkkel kapcsolatban is információt kaphatunk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap