Baj lehet egyes 15 hüvelykes MacBook Prók akkumulátorával

A problémás modelleknél túlmelegedhet és tüzet is okozhat az áramforrás, így feltétlenül érdemes ellenőrizni az érintettséget.

Baj lehet egyes 15 hüvelykes MacBook Prók akkumulátorával

Az Apple fontos visszahívási programot indított, ami ezúttal csak a 2015-ös Retina MacBook Pro modelleket érinti, ám közülük sem mindegyik példányt. A 2015 szeptembere és 2017 februárja között értékesített modellek között lehetnek olyanok, amelyek hibás akkumulátorral rendelkeznek, így időzített bombaként ketyegnek tulajdonosaik ölében, illetve asztalán.

Galéria megnyitása A szóban forgó akkumulátor (Fotó: iFixIt) A hibás akkumulátor túlmelegedhet és szerencsésebb esetben „csak” a noteszgépet teszi tönkre, míg szerencsétlenebb esetben a notebook tulajdonosa is megsérülhet a túlmelegedés, illetve az ebből fakadó esetleges tűzeset során. Arról egyelőre nincs információ, hogy történt-e már hasonló eset az éppen visszahívás alatt álló generációnál, valamint azt sem árulta el az Apple, hogy pontosan mennyi noteszgépet érint a probléma.

Az viszont teljesen biztos, hogy az érintett MacBook Pro noteszgépek esetében ingyenes akkumulátorcserére kerül sor. Hogyan lehet megbizonyosodni az érintettségről? Először is az Apple menün belül az „About This Mac” menüpontot választva ellenőrizni kell, hogy a „ MacBook Pro (Retina, 15-inch, Mid 2015)” sor szerepel-e a névjegyen. Amennyiben igen a válasz, akkor a sorozatszámot meg kell adni ezen az oldalon, ahol megerősítést kaphatunk azzal kapcsolatban, tényleg érintett-e az adott készülék a visszahívásban, vagy sem.

Ha az akkumulátort cserélni kell, akkor fel kell venni a kapcsolatot egy hivatalos Apple szervizpartnerrel, egy hivatalos Apple értékesítővel, de akár az Apple terméktámogatását is értesíthetjük, ahol a további teendőkkel kapcsolatban készségesen tájékoztatják az ügyfeleket.

A szerviz előtt érdemes minden adatunkat menteni, valamint arra is érdemes felkészülni, hogy a folyamat 1-2 hetet vesz majd igénybe. Utóbbi ijesztő lehet mindazok számára, akik nem tudják ilyen hosszú ideig nélkülözni kedvenc noteszgépüket, ám ők tartsák észben, hogy a csere elmulasztása súlyos balesetekhez vezethet, amennyiben a hibás akkumulátor túlmelegszik és kigyullad.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap